Ea este femeia din Iași care a găsit pe jos salariul ei pe cinci ani, dar l-a dus la Poliție. „Am desfăcut și văzut că e valută multă”

Publicat: 11/02/2020 | 17:53

Femeia din Iaşi care a găsit într-o parcare un portofel cu aproape 20.000 de euro are acasă doi copii şi trăieşte în condiţii modeste, la marginea oraşului. Ana Manole vinde ziare în zona Carrefour Felicia şi i s-a întâmplat de multe ori să găsească bunuri pierdute, telefoane sau portofele, însă de fiecare dată le-a restituit. (VEZI ȘI: CE A PĂȚIT RALUCA DIN IAȘI DUPĂ CE A COMANDAT MÂNCARE PE INTERNET)

Femeia a găsit portofelul burdușit cu valută joi, 6 februarie, în ziua în care proprietara banilor, o femeie de 63 de ani din localitatea Holboca, l-a pierdut. Ieșeanca neatentă venise la centrul comercial pentru a schimba valută și avea la ea două portofele, unul cu 19.100 de euro și al doilea cu o sumă mare de lei. Din neatenție, a băgat în geantă doar portofelul cu lei, celălalt căzând în parcare.

Ana Manole a găsit portofelul în acceași zi în care acesta a fost pierdut. „L-am luat în mână și am simțit că e ceva în el. L-am desfăcut și am văzut că e valută multă”, a povestit Ana Manole.

„A început să mă ia în brațe, să plângă de bucurie”

Femeia spune că, de fiecare dată când găsea un bun pierdut în părcare, îl restituia proprietarilor prin intermediul serviciului de Relații cu Publicul al complexului comercial. În acest caz, femeia care a pierdut portofelul a mers direct la Poliție și a reclamat un furt, însă polițiștii au analizat camerele de supraveghere și nu au obținut date care să confirme infracțiunea.

„Duminică am sunat la biroul de informații și am întrebat dacă a venit cineva să spună că a pierdut un portofel”, spune Ana Manole, care a mai arătat că, văzând că nimeni nu revendică suma de bani, a mers, luni, 10 februarie, la Poliție. Acolo a fost chemată și reclamanta, care a primit banii înapoi. (NU RATA: CE A PĂȚIT O TÂNĂRĂ DIN IAȘI DUPĂ CE I-A DAT VECINULUI PAROLA DE LA WI-FI)

„Doamna a început să mă ia în brațe, să plângă de bucurie, m-a pupat, mi-a zis că mă ia la ea acasă și ne facem rude. A fost foarte veselă”, a mai spus Manole.

Femeia câștigă din activitatea de vânzător ambulant de ziare în jur de 1.500 de lei pe lună și trăiește, alături de familia sa, în condiții modeste în cartierul Cicoare din Iași.