Ea este doamna Lucia și de 38 de ani salvează vieți! Povestea emoționantă începută în ”alte vremuri”

Publicat: 03/08/2020 | 08:42

Simplu, doamna Lucia! Este angajat al Ministerului Afacerilor Interne, salvator montan din 1982. De peste 38 de ani, meseria ei este să salveze vieți. A făcut-o de nenumărate ori. Povestea ei începe cu primul pas făcut la Școala Salvamont. Colegii i-au spus: ”Ești femeie!” Răspunsul ei: ”Vreau să salvez oameni!”

Ministerul de Interne i-a mulțumit femeii, pe pagina oficială de Facebook a instituției, cu ocazia Zilei salvatorilor montani, 1 august.

„Marea satisfacție este atunci când se întoarce un turist care a fost salvat”, povestește Lucia , salvator montan voluntar, asistentă medicală și prima femeie din România care a făcut Școala Salvamont.

Când s-a înscris la școala de salvamont toți au spus că e femeie. Erau alte vremuri, dar ea le-a spus „Eu vreau să salvez oameni. Nu mă puteți opri să devin salvator montan!”

De atunci și până acum a participat la mii de misiuni, sute de drame, dar și la multe vieți salvate.

Astăzi, pe lângă respectul tuturor colegilor, are recunoștința oamenilor salvați.

Ea este doamna Lucia și de 38 de ani salvează vieți!

Așa cum poza o spune, doamna Lucia a fost mereu pregătită să salveze vieți. Întotdeauna cu privirea către munte și cu rucsacul în spate. „Muntele este atât de frumos, dar este și foarte periculos. Am avut o persoană care acum 30 de ani, când era tânăr, s-a dus să caute o floare de colț. A căzut într-o prăpastie, l-am găsit în comă și l-am salvat.”

După 20 de ani, acel bărbat s-a întors și i-a mulțumit. A spus că în această perioadă nu a avut acest curaj pentru a face acest lucru!

Doamna Lucia era în continuare acolo, chiar și după atâția ani!

Recent, ea a suferit o operație, dar asta nu i-a oprit dragostea pentru munte. „Când iubești ceva, o faci până la capăt. Chiar și când sunt la muncă la Ambulanța Brașov și văd elicopterul SMURD când pleacă spre munți mi se pune un nod în gât. Simt că vreau să îmi pun bocancii în picioare să urc spre cei în nevoie”.

Stimată doamnă, aveți tot respectul nostru.

Cuvintele sunt prea puține…

Sunteți un om de excepție și știm că asemenea oameni întâlnim la SALVAMONT!

La mulți ani, vouă, SALVATORILOR!