E una dintre cele mai afectate industrii din România: ”Într-o lună, s-au pierdut 200 mil €…”

Publicat: 14/04/2020 | 12:33

În România, casele de pariuri și cazinourile s-au închis de pe 17 martie, odată cu anunțul lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Aproximativ 14.000 de case de pariuri și alte 15.000 de săli de jocuri de noroc (cazinouri, păcănele) au devenit istorie, cel puțin cât țara noastră va fi în stare de urgență.

VEZI AICI: AM AFLAT MOTIVUL PENTRU CARE MIREL RĂDOI ȘI-A RENEGAT FRATELE: ”A VRUT SĂ-L INTERNEZE CA SĂ-L VINDECE DE JOCURILE DE NOROC, DAR…”

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a luat legătura cu Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, care ne-a dezvăluit că industria pe care o reprezintă este una dintre cele mai afectate din țară.

Potrivit lui Sorin Constantinescu, industria jocurilor de noroc din România ar fi pierdut, din 17 martie și până în prezent, în jur de 200 de milioane de euro!

E suferință totală! S-a închis tot, angajații au plecat în șomaj tehnic, unii au închis de tot firmele. Sunt mulți care au zeci sau chiar sute de spații, iar proprietarii de spații nu înțeleg situația și nu sunt de acord ca ei să nu achite chirie. Oamenii nu mai au niciun venit, e dezastru! Și vorbim de o industrie care aducea anul trecut, la buget, 1.2 miliarde de euro. Chiar este un impas bugetar extrem de negativ financiar, pe lângă falimentul patronilor. Când vor redeschide, probabil în iunie, oamenii sunt fără bani după această criză.

Estimez că 30-40 la sută din firmele din idustrie vor da faliment, nu vor mai putea să redeschidă sau să reangajeze oameni. Mulți nu au bani puși deoparte pentru fiind domeniul de așa natură, căutau să se extindă. Acum e nenorocire, e dezastru! Erau 72.000 de păcănele, să ne gândim că dacă un aparat făcea pe lună în jur de 1.000 de euro, sunt pierderi de 72 de milioane de euro numai de la păcănele. Plus caznouri, plus pariuri, cam 150-200 milioane de euro s-au pierdut în ultima lună”, ne-a declarat Sorin Constantinescu.

Sorin Constantinescu

NU RATA: UN BĂRBAT DIN DÂMBOVIŢA S-A SPÂNZURAT DUPĂ CE SOŢIA L-A PĂRĂSIT PENTRU CĂ ERA MARE AMATOR DE JOCURI DE NOROC

“Ar putea îngheța taxele. Nu e logic să iei bani de la o activitate care este închisă!”

Sorin Constantinescu este sceptic că Guvernul ar accepta să susțină industria jocurilor de noroc pe durata pandemiei de COVID-19, însă trage speranțe că, măcar pe perioada cât sălile sunt închise, să fie găsite soluții pentru a evita falimentul celor care activează în acest domeniu, prin scutirea de la plata unor taxe.

Industria jocurilor de noroc este una rău famată. Motiv pentru care niciodată vreun politician sau guvernant nu va ajuta vreodată acest sector, chiar dacă aducea mulți bani la buget. În primul rând, contează interesul politic. Cam greu cu ajutor în acest domeniu de la stat. Totuși, ar trebui cumva să fie ajutați cu taxele fixe. La jocurile de noroc, chiar dacă nu funcționezi, trebuie să plătești pe un an autorizația, taxele fixe. La păcănele e de 4.000 de euro de aparat pe an. Ar putea îngeța taxele, pe perioada cât sunt închiși, că nu e logic să iei bani de la o activitate care este închisă. Acesta ar fi un ajutor substanțial, unii ar scăpa de nebunia asta”, a mai precizat Sorin Constantinescu.

VEZI AICI: INCREDIBIL CUM A VENIT ÎMBRĂCAT UN BĂTRÂN LA PĂCĂNELE