E scandal cu românii la o fermă de sparanghel din Germania! Totul a fost postat pe Facebook VIDEO

Publicat: 23/04/2020 | 11:22

Românii care lucrează la o fermă din Germania unde se cultivă sparanghel și-au cerut drepturile. Mai mult, aceștia au susținut că au fost păcăliți. Una au vorbit când au plecat în Germania, la muncă, alta au găsit acolo. (CITEȘTE ȘI: MUNCITORII ROMÂNI PLECAȚI LA CULES SPARANGHEL ÎN GERMANIA, AMENINȚAȚI DUPĂ CE AU DEZVĂLUIT COȘMARUL PE CARE ÎL TRĂIESC)

Aceștia spus că au fost înșelați la bani, concret, s-au înțeles pentru o plată de 13,30 euro pe oră, au aflat că sunt remunerați la kilogramul cules.

NU RATA: ROMÂNII CARE AU PLECAT LA CULES SPARANGHEL ÎN GERMANIA TRĂIESC UN ADEVĂRAT COȘMAR: ”NU VREM SĂ MURIM PE CAPETE”

Mai mult, oamenii din grupul de români acuză să sunt lăsați fără mâncare. Reprezentata patronului fermei a venit pentru a discuta cu oamenii, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Totul a fost filmat și pus pe Facebook

O femeie din Alba a filmat discuția, în care românii își prezintă pronlemele majore cu care se confruntă. Între acestea, și reținerea cărților de identitate. Este vorba și de 300 de euro, bani pe care neamțul i-ar cere.

AFLĂ ȘI: THE GUARDIAN: „SPARANGHELUL DIN GERMANIA A BĂTUT PANDEMIA. RECOLETELE MAI IMPORTANTE DECÂT SĂNĂTATEA. ROMÂNII, OBLIGAȚI SĂ SE ÎNTOARCĂ LA MUNCĂ ÎN CONDIȚII INUMANE”

În imaginile publicate pe Facebook, reprezentata fermierului german le explică faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă. Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania şi al cazării asigurate de patronul fermei. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înţelegerea în momentul când au plecat din România şi îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.

CITEȘTE AICI: CUM A AJUNS ROMÂNIA PRIMA ȚARĂ DIN LUME CARE PERMITE ZBORURILE CU MUNCITORI SEZONIERI? PENTRU CÂȚI BANI AU PLECAT LA CULES DE SPARANGHEL

Femeia care a publicat imaginile spune că au nevoie de ajutor pentru a putea să se întoarcă în România. Oamenii susţin că, dacă nu vor ieşi la muncă, trebuie să stea 14 zile în izolare, iar fermierul nu le va mai asigura mâncarea.