E panică în Coreea de Sud! COVID-19 revine la pacienții care se trataseră! Este vorba de 111 pozitivi

Publicat: 13/04/2020 | 07:19

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud este în stare de alertă! Nu ai puțin de 111 pacienți care fuseseră declaraați vindecați au recidivate. Virusul COVID-19 a revenit.

Specialiștii cred că pacienții respectivi nu s-au infectat din nou, ci mai degrabă nu s-au imunizat complet și virusul s-a reactivat, mai ales că noile confirmări au venit la scurt timp după ce ieșiseră din carantină. (CITEȘTE ȘI: AL TREILEA TRANSPORT AERIAN CU ECHIPAMENTE MEDICALE DIN COREEA DE SUD VA AJUNGE ÎN ROMÂNIA, ÎN ACEASTĂ NOAPTE)

Nu e mai puțin adevărat că specialiștii se gândesc și la o a doua variant, fiind posibil ca testele să fi indicat rezultate eronate. Cert este că în Coreea de Sud specialiștii caută soluțiii, iar rezultatele acestora vor fi împărtășite Organizației Mondiale a Sănătății, scrie digi24.ro.

ULTIMA ORĂ! ÎNCEPE TESTAREA ÎN MASĂ, ÎN ROMÂNIA! COREEA DE SUD TRIMITE 200.000 DE KITURI PENTRU DETECTAREA CORONAVIRUSULUI

O altă îngrijorare este legată de posibilitatea ca pacienții vindecați să transmită virusul. Unii specialiști spun că datorită anticorpilor dezvoltați în lupta cu virusul, pacienții vindecați nu sunt contagioși.

Coreea de Sud a ținut epidemia sub control

Coreea de Sud a fost una dintre primele țări afectate de coronavirus. Statul asiatic a avut doar 214 de decese raportate din 10.512 cazuri înregistrate de infecție și a reușit să țină epidemia sub control în special datorită unui program extins de testare. 7.000 de oameni au fost declarați vindecați. (NU RATA: COREEA DE SUD AJUTĂ ROMÂNIA ÎN LUPTA CONTRA CORONAVIRUSULUI! ASIATICII TRIMIT 2.000.000 DE TESTE PENTRU DIAGNOS)

Pe de altă parte, China se confruntă și ea cu o reactivare a virusului la unii pacienți, dintre care unii au murit după externare.