E panică din cauza coronavirusului! O Universitatea de renume din România își suspendă cursurile

Publicat: 24/02/2020 | 11:31

Coronavirusul continuă să creeze panică inclusiv în România, motiv pentru care conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a anunţat că va solicita aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile.

Prefectul judeţului Arad a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru luarea măsurilor preventive necesare în contextul apariţiei cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în Italia, având în vedere că judeţul este unul de frontieră în vestul ţării.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, prefectul Gheorghe Stoian a convocat, duminică seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea implementării măsurilor preventive necesare în contextul apariţiei cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în câteva localităţi din Italia.

Alături de membrii Comitetului, la şedinţă au participat primarii localităţilor de frontieră din judeţul Arad, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, consulul onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, precum şi directorul general al Poliţiei Locale Arad, Adrian Toma.

Ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca cetăţenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad din zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locaţia de îmbarcare, precum şi pe cea de destinaţie.

De asemenea, se va asigura permanenţă în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, anunță news.ro.

Totodată, s-au identificat anumite spaţii pentru amenajarea eventualelor centre de carantină şi se va restricţiona accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a anunţat că va solicita aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situaţie de urgenţă a studenţilor, universitatea pune la dispoziţie un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină.