E oficial! Primul oraş din România care s-a izolat de bunăvoie din cauza epidemiei de coronavirus. Dezvăluirile făcute de primar

Publicat: 02/04/2020 | 13:43

Este oficial! În România avem primul oraș care s-a izolat de bunăvoie din cauza epidemiei de noului coronavirus. Primarul a făcut câteva dezvăluiri despre situația localității de care se ocupă și care se află la o distanță de 30 de kilometri de municipiul Suceava – primul oraș din țara noastră care a fost închis din cauza virusului ucigaș din China.

Citește și: Smiley si Cabron au lansat o melodie apăsătoare, iar versurile se potrivesc pentru perioada de epidemie de coronavirus! Ascultă piesa “Cine-i salveaza pe eroi?”

Gura Humorului, primul oraş din România care s-a izolat de bunăvoie din cauza noului coronavirus

Primarul Marius Ursaciuc a hotărât să izoleze oraşul Gura Humorului din cauza epidemiei de coronavirus, care face ravagii în țara noastră. Edilul susține că nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19 în localitatea sa. Astfel, de ieri, 1 aprilie, la toate intrările în oraș, inclusiv pe drumurile secundare, sunt filtre ale Poliţiei. În Gura Humorului intră doar cei care trebuie să meargă la serviciu sau au probleme medicale.

“Am luat decizia de a restricţiona accesul în oraş pentru cei care spun că vin cu o anumită treabă şi ajung la cerşit, pentru cei care vin câte şase sau şapte cu o singură maşină pentru a merge la cumpărături în magazinele din Gura Humorului, deşi au magazine în localităţile în care trăiesc. Sunt unii care vin poate că nu le place magazinul de la ei din localitate. Este stare de urgenţă şi ar trebui să le placă. Dacă cineva spune că trebuie să meargă la o farmacie îi solicităm reţeta şi declaraţia pentru deplasare”, a declarat Marius Ursaciuc pentru Monitorul de Suceava.

Află și: MINISTRUL ECONOMIEI le cere românilor să nu se grăbească să-şi ia banii înapoi

Alesul local a explicat că încearcă să limiteze numărul persoanelor care intră în Gura Humorului, având ca bază legală Ordonanţele Militare 3, 4, 5 şi 6.

“I-am întrebat pe toţi ce treabă au acum dacă pieţele sunt închise şi nu mai au unde să vândă. Toate aceste măsuri sunt aplicate de jandarmi, de poliţişti. Consideră că e mai bine să verifici documentele pentru circulaţie la intrarea în oraş decât în interior. Noi am solicitat humorenilor disciplină şi să respecte programul din ordonanţele militare. Şi vrem să vedem dacă aceste prevederi din ordonanţele militare sunt respectate şi de cei care vin în Gura Humorului. Acum nu avem nici un caz de îmbolnăvire şi nici nu vrem să avem. Lumea trebuie să înţeleagă că magazine sunt şi în localităţile din jur, în apropierea caselor unde locuiesc, că sunt bancomate şi în alte locaţii decât Gura Humorului, la Frasin sau la Păltinoasa, ca sunt farmacii, că sunt benzinării şi înainte de filtrele de la intrarea în oraş, dar şi că plăţile se pot face şi online”, a mai dezvăluit Marius Ursaciuc.

Nu rata: Anunţ de ULTIMA ORĂ pentru şoferi! Ce se întâmplă dacă expiră RCA sau ITP pe timpul pandemiei de coronavirus

Decizia primarului orașului Gura Humorului vine după ce Ministerul de Interne a anunţat că municipiul Suceava şi opt localităţi limitrofe intră în izolare, prin Ordonanţă Militară. În zona carantinată locuiesc aproape 150.000 de oameni. Măsurile de protecţie au fost adoptate în condiţiile în care judeţul Suceava se situează pe primul loc pe ţară ca număr de îmbolnăviri şi de persoane decedate din cauza noului virus. Numărul celor infectaţi a depăşit 650. Printre cei diagnosticaţi sunt şi 200 de cadre medicale, majoritatea fiind angajate la Spitalul Judeţean Suceava.

Citește și: Poşta Română, anunţ important pentru pensionari în contextul pandemiei de coronavirus! Toţi sunt afectaţi de decizie

Potrivit celor mai noi infomații oferite de Grupului de Comunicare Strategică, 94 de oameni au murit după ce au contractat noul coronavirus și, în urmă cu puțin timp, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.