E oficial! Ministerul Educației a anunțat când începe școala în România

Publicat: 04/04/2020 | 09:10

Din cauza stării de urgență instaurată în România, provocată de extinderea epidemiei de coronavirus, structura anului școlar a fost modificată. Cursurile s-au oprit pentru o perioadă nedeterminată.

Școlile au fost închise de pe 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Conform structurii anului școlar, elevii au vacanță de Paște, în perioada 4 aprilie 2020 – 21 aprilie 2020. Cursurile trebuiau să înceapă pe 22 aprilie, însă elevii vor mai sta acasă dacă starea de urgență instaurată în țară se va prelungi. (CITEȘTE ȘI: INCONȘTIENȚA ÎN VREMEA PANDEMIEI | DE LA FUGITUL DIN CARANTINĂ CU CEARȘAFUL, PE GEAM, LA VÂNZAREA SOLUȚIEI DE CURĂȚENIE PE POST DE ALCOOL SANITAR)

 „Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie! Vă rugăm sa ă informați doar din surse oficiale și vă asiguram că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19″, se arata într-un comunicat postat pe site-ul instituției. (VEZI ȘI: DONAȚIE RECORD. PESTE 45.000 DE PACIENȚI DE PACIENȚI ROMÂNI VOR FI TRATAȚI CU DE HIDROXICLOROCHINĂ)

Până când cursurile o să înceapă în mod oficial, în perioada în care elevii sunt nevoiți să stea acasă vor continua pregătirea online. Iar pentru elevii din clasele terminale care nu au acces la internet a fost realizat un parteneriat cu Televiziunea Română, existând o emisiune dedicată în care profesorii predau și explică exerciții.