E oficial, el este cel mai bătrân om din lume! Câți ani are

Publicat: 14/02/2020 | 09:10

Titlul de ”cel mai bătrân om din lume” este confirmat de Guiness Book (”Cartea Recordurilor”), iar respectivul bărbat s-a născut pe data de 5 martie… 1907. Va împlini, în scurt timp 113 ani, iar o asemenea longevitate nu poate fi trecută cu vederea.

Chitetsu Watanabe s-a născut la Niigata, în nord-vestul Japoniei, iar până să se plaseze pe poziția a doua a clasamentului longevității masculine îl ”urmărea” pe Masazo Nonaka. Numai că acesta a încetat din viață în luna trecută, la vârsta de la vârsta de 112 ani şi 266 de zile. Potrivit informațiilor furnizate de digi24.ro, Chitetsu Watanabe este tată a cinci copii.

În ceea ce privește un așa-zis ”secret” al longevității sale, japonezul a oferit un răspuns surprinzător. Nu trebuie să te enervezi și trebuie ”să-ți păstrezi zâmbetul”. Nu a dus o viață lipsită de excese, oricât ar părea de ciudat, îi plac dulciurile, iar desertul său preferat este budinca de caramel. Chitetsu Watanabe a lucrat pentru o companie care producea zahăr. Ulterior, a fost angajat al statului japonez, lucrând în agricultură. A fost pasionat de grădinărit, cultivându-și propriile fructe și legume până la vârsta de 104 ani. Spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial – în 1944 -, Chitetsu Watanabe a fost înrolat în armata japoneză.

Japonezul locuiește acum într-un azil de bătrâni din Niigata.