E jale mare în Italia, dar… Poliția a oprit din elicopter o petrecere cu grătar chiar pe terasa unui bloc VIDEO

Publicat: 13/04/2020 | 07:37

Italia a fost, după China, primul mare focar de coronavirus, imaginile difuzate de televiziunile din Peninsulă fiind, de-a dreptul, înfiorătoare. S-a instaurat carantina națională, dar… Unii italieni parcă nu vor să bage la cap cât de gravă este situația. S-a întâmplat în Palermo, acolo unde niște petrecăreți au făcut spectacol chiar pe terasa unui bloc. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS. CORINA, O ASISTENTĂ ROMÂNCĂ DIN ITALIA A MURIT DIN CAUZA INFECȚIEI CU COVID-19. AVEA NUMAI 41 DE ANI!)

Pentru a păcăli controalele carantinei, mai mulți italieni din Palermo au încins grătarele chiar pe terasa blocului. Copii, părinți, bunici s-au încins și la dans, sub privirile celorlalți vecini care i-au și filmat. Petrecerea avea să fie întreruptă de Poliție, din elicopter, scrie La Repubblica, citată de digi24.ro.

MĂRTURIILE TULBURĂTOARE ALE MEDICILOR ROMÂNI TRIMIȘI ÎN SPITALELE DIN ITALIA SĂ TRATEZE BOLNAVII DE CORONAVIRUS: “NE-AU CONFIRMAT ȘI EI…”

Terasa a fost evacuată apoi de mai mulți carabinieri, care s-au asigurat și că focul în grătare a fost stins. Din imagini, reiese că de fapt erau mai multe familii care au avut aceeași idee – a unei petreceri pe acoperișul blocului.

Sudul Italiei nu a fost zonă roșie

Sudul Italiei a fost mai puțin afectat de epidemia de coronavirus din Italia, țară care este în carantină de mai bine de o lună și care a plătit un tribut greu în lupta cu boala. (NU RATA: ANTONIA, RĂPUSĂ DE DURERE. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ITALIA CU FIICA EI, MAYA CASTELLANO, ÎN PLINĂ PANDEMIE)

Chiar dacă la început nu toți italienii au înțeles să respecte izolarea socială, acum oamenii sunt revoltați de ideea că semenii lor ar putea reveni prematur la obiceiurile de dinainte.

CEI 15 MEDICI ROMÂNI AU AJUNS ÎN ITALIA. ACEȘTIA VOR MERGE LA UN SPITAL DIN REGIUNEA LOMBARDIA

Zona cea mai contaminate este Lombardia, unde au decedat din cauza pandemiei peste 10.000 de oameni.