E haos în Spania! Poliția de frontieră nu mai poate face față

Publicat: 06/04/2020 | 19:25

Circa 50 au reuşit să pătrundă pe teritoriul spaniol trecând de gardul ridicat pe această frontieră, informează agenţia EFE. Un grup de circa 260 de migranţi din state ale Africii subsahariene au luat luni cu asalt graniţa dintre Maroc şi enclava spaniolă Melilla, dintre care cei 50 au trecut în partea cealaltă. (CITEȘTE ȘI: RECORD PENTRU ITALIA ȘI SPANIA. CELE DOUĂ ȚĂRI POT SPERA! NUMĂRUL DE CAZURI ESTE ÎN SCĂDERE)

Acest asalt violent survine în timp ce intrările în enclava Melilla sunt oprite, atât dinspre Maroc, cât şi dinspre Spania, în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus. În urma altercaţiilor cu forţele de ordine spaniole, un membru al acestora a fost rănit şi doi migranţi au fost arestaţi, ceilalţi fiind transportaţi către tabăra de refugiaţi din enclavă, care era deja saturată, potrivit Agerpres.ro, citat de stiripesurse.ro.

SPANIA DEVINE CEA MAI AFECTATĂ ȚARĂ DE NOUL CORONAVIRUS. NUMĂRUL DE PERSOANE AFECTATE A TRECUT DE 100.000. ORAȘUL CARE A REUȘIT SĂ SE IZOLEZE

Deşi Spania este a doua cea mai afectată ţară din lume de această pandemie, având până luni peste 135.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 13.000 de decese provocate de această boală, migraţia ilegală nu s-a oprit, iar în ultimele zile au ajuns în insulele Canare noi ambarcaţiuni cu migranţi clandestini.