E alertă în România! O femeie care tocmai a revenit din China, izolată la domiciliu. Lovită de coronavirus?!

Publicat: 02/02/2020 | 10:31

Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj au anunțat că o femeie este izolată la domiciliu. A revenit, recent, dintr-o deplasare pe care a făcut-o în China, țară afectată de coronavirus. Aceasta lucrează la o companie cu sediul în Cluj-Napoca, iar în ultimele zile a participat la un program de training în Beijing.

(VEZI AICI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ANUNȚUL OFICIAL DE ULTIMĂ ORĂ)

Beijingul nu este o zonă afectată de coronavirus, dar pentru că în avionul cu care s-a întors a fost în contact cu alte persoane, am luat decizia să izolăm persoana la domiciliu„, a precizat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.

Ligia Marincaș a mai precizat că femeie este monitorizată zilnic de către cadrele medicale.

(NU RATA: DE UNDE A APĂRUT, DE FAPT, CORONAVIRUSUL CARE FACE PRĂPĂD ÎN CHINA! UN CERCETĂTOR A LANSAT O IPOTEZĂ HALUCINANTĂ ÎN TIBET)

305 decese din cauza coronavirusului

Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 305, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire depăşeşte 14.300, potrivit CNN. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat şi primul deces din afara Chinei, în Filipine, la un bărbat de 44 de ani.

Până acum, virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări şi teritorii, de când a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.