E alertă! Coronavirusul ucide pe bandă rulantă. În ultimele 24 de ore, au murit încă…

Publicat: 03/02/2020 | 11:21

Coronavirusul continuă să facă victime în China. În ultimele 24 de ore, numărul oamenilor uciși de virus a crescut cu 57. În total, nu mai puțin de 361 de persoane au murit, iar numărul de cazuri a trecut de 17.300. În plus, un deces s-a înregistrat și în Filipine.

(VEZI AICI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ANUNȚUL OFICIAL DE ULTIMĂ ORĂ)

Altfel, șase chinezi care au și cetățenie română au sosit în România, în urmă cu doar câteva ore. Aceștia au fost preluați rapid de pe aeroporul Otopeni și suspusi unei proceduri speciale. De precizat că toate persoanele care revin din China sunt înregistrate și sfătuite să să sune la 112 după primele simptome.

În afara Chinei, numărul cazurilor confirmate depășește 180. Inclusiv în SUA s-au înregistrat cazuri de coronavirus. Autoritățile susțin, totuși, că situația este sub control.

(NU RATA: DE UNDE A APĂRUT, DE FAPT, CORONAVIRUSUL CARE FACE PRĂPĂD ÎN CHINA! UN CERCETĂTOR A LANSAT O IPOTEZĂ HALUCINANTĂ ÎN TIBET)

Primul spital destinat pacienţilor infectaţi cu coronavirus, finalizat luni

Altfel, primul dintre cele două spitale aflate în construcţie în Wuhan pentru a trata pecienţii infectaţi cu 2019-nCoV ar urma să fie finalizat luni, iar 1.400 de cadre medicale din armată vor fi trimise aici, potrivit BBC.

Spitalul Huoshenshan are 25.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 de paturi.