Durerea nu are naționalitate. Nemții cântă ”Bella Ciao” în balcoane, în semn de solidaritate cu italienii afectați dramatic de noul coronavirus | Video emoționant

Publicat: 21/03/2020 | 17:04

Solidaritatea umană iese în evidență în momente de criză. Iar Italia, țara europeană cea mai afectată de COVID-19, se află în atenția tuturor. Momente emoționate au fost filmate în Germania, de postul Channel 4 News, iar imaginile sunt, cu adevărat impresionante.

Italienii trec printr-o perioadă dramatică, numărul victimelor făcute de COVID-19 fiind din ce în ce mai mare, în fiecare zi. Sistemul medical italian, deși foarte bine pus la punct, pare depășit de o astfel de criză fără precedent, vorbindu-se despre o întreagă generație care moare sub ochii întregii lumi.

Italia nu este singură în fața coronavirusului

(VEZI ȘI AICI: TREI SCENARII CARE AR PUTEA OPRI PANDEMIA DE CORONAVIRUS)

În semn de solidaritate, în Germania au fost filmate scena care impresionează. Oamenii au ieșit în balcoane și au cântat celebra melodie a partizanilor italiani din cel de-al Doilea Război Mondial, ”Bella Ciao”, iar un astfel de demers – de suflet, în ultimă instanță – trebuie apreciat la justa valoare. Italia nu este singură în fața coronavirusului, medicii se află în prima linie, iar nemții – afectați, la rândul lor, de pandemie – nu uită că durerea nu are naționalitate.

„Bella ciao” este un cântec popular italian, originar din regiunea Emilia-Romagna. A devenit, ulterior, asociat cu Mișcarea de rezistență italiană.

(NU RATA: ANDREEA ESCA, MESAJ SFÂŞIETOR DESPRE PĂRINŢII SĂI! CE S-A ÎNTÂMPLAT CU EI ÎN TIMPUL CRIZEI DE CORONAVIRUS)