Durere mare! Maria Paraschiv a murit. Colegii au făcut anunțul decesului în urmă cu puțin timp

Publicat: 13/02/2020 | 09:50

Este zi de doliu în lumea medicinei! Unul dintre cei mai reputați medici, Maria Paraschiv, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de către conducerea unității în cadrul căreia a profesat aproape 20 de ani. 

Maria Paraschiv, unul dintre cei mai renumiți medici ce a profesat aproape 20 de ani în cadrul Spitalului Județean Vaslui a murit la vârsta de 83 de ani. Aceasta a fost extrem de iubită și apreciată și, de-a lungul carierei sale, a salvat numeroase vieți. Despre cariera reputatului medic se pot spune foarte multe. Maria Paraschiv a profesat în perioada 1983-2002 ca medic primar în cadrul Policlinicii, iar în perioada 2002-2004, coordonator al sectiei “Psihiatrie Cronici” din comuna Bãcesti.

Anunțul trist a fost făcut de către conducerea unității în care Maria Paraschiv a profesat, pe o rețea de socializare. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul “Sf. Apostoli Petru si Pavel” din Iași.

„Am aflat cu profundã mâhnire despre trecerea la cele vesnice a celei care a fost doamna dr. Maria Parashiv, medic primar, specialitatea “Medicinã internã”. Cariera medicalã a doamnei dr. Maria Paraschiv a fost strâns legatã de Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Între anii 1983-2002 si-a desfãsurat activitatea în cadrul Policlinicii. În perioada 2002-2004 a coordonat sectia exterioarã “Psihiatrie Cronici” din comuna Bãcesti. Dna. dr. Maria Paraschiv s-a distins prin competentã, bunãtate, generozitate, disponibilitate. Pentru pacienti a fost un doctor priceput si plin de omenie. Pentru colegi a fost un om disponibil si generos, împãrtãsindu-le din experienta profesionalã si umanã. Pentru colaboratori a fost un conducãtor corect si echilibrat, întelegându-le si încercând sã rezolve, în mãsura posibilitãtilor, problemele care-i erau aduse la cunostintã. Dna. dr. Maria Parashiv va rãmâne vesnic în amintirea noastrã. În acest clipe de imensã suferintã, suntem alãturi de familia îndureratã si îndoliatã, asigurând-o de totalul nostru sprijin si întreaga noastrã compasiune. Dumnezeu sã-o odihneascã în pace!” a fost mesajul trist transmis de conducerea spitalului, în memoria reputatului medic Maria Parashiv.