„Durere fără margini”. A murit Iuliana Vasilache. Colegii, răpuși de durere

Publicat: 15/04/2020 | 08:50

Durere fără margini pentru familia și colegii Iulianei Vasilache, tânăra de numai 20 de ani din Năvodari care a pierdut lupta cu boala nemiloasă care a măcinat-o începând cu anul 2018. Deși toată lumea s-a mobilizat pentru strângerea sumei de care avea nevoie Iuliana pentru a mai primi o șansă la viață, a fost prea târziu!

Iuliana Vasilache, tânăra de numai 20 de ani din Năvodari diagnosticată cu cancer a pierdut lupta cu boala nemiloasă după 2 ani de chin. Totul a început în anul 2018, atunci când Iuliana a aflat că suferă de cancer la rinichi în faza a 3-a.

Din cauza stării de sănătate tot mai precare, medicii au fost nevoiți să-i extirpe rinichiul stâng, iar singura șansă la viață pe care o avea Iuliana era în urma unei intervenții chirurgicale în Turcia, ale cărei costuri se ridicau la 50.000 de euro. Deși oamenii s-au mobilizat rapid pentru a face rost de sumă, din păcate a fost prea târziu, scrie cugetliber.ro. 

CITEȘTE ȘI – ANDREEA BĂLAN, MĂRTURISIRE TRISTĂ: “HAIDEȚI SĂ O AJUTĂM PE ELENA”. MICUȚA DE 9 LUNI A FOST DIAGNOSTICATĂ CU UN TIP RAR DE CANCER

Colegii Iulianei sunt în stare de șoc și la fel sunt și profesorii care au avut-o pe băncile școlii. Iuliana era la facultate, la SNSPA, în anul 2 și tot ce își dorea erau lucruri obișnuite, dorite de toți adolescenții. Avea visuri mari, însă boala nu a mai lăsat-o să le îndeplinească…

Mesajul transmis de diriginta Iulianei de la Liceul George Călinescu:

„Moartea e un fenomen simplu în natură, numai oamenii îl fac înspăimântător” scria Marin Preda dar poți oare aşa simplu să accepți ca un destin tânâr să se frângă atât de timpuriu? Într-o lume aflată în plină criză, să primeşti o veste atât de tulburătoare, să afli că Moartea îşi ia tributul din rândul elevilor tăi?

Astăzi, 13.04, ahhh, fatidică cifră, am aflat cu inima sfâşiată de durere că draga mea elevă Iuliana Vasilache, absolventă a Liceului “George Călinescu” promoția 2018 a pierdut lupta cu boala, suferința cruntă care o măcina în ultimii ani.

Am iubit-o pe Iuliana din prima clipă când am zărit-o: blândă, sfioasă, delicată, frumoasă, un Înger printre noi. Nu îmi aduc aminte ca Iuli să fi zis cuiva că nu are timp, că nu poate sau că nu ştie… Era mereu cu zâmbetul pe buze, dornică să îi ajute pe cei din jur. Ohh, Doamne, aşa sunt mereu Îngerii printre noi! Adesea mă întrebam cum se putea ca în clasa mea (adesea poate prea sonoră) să îşi găsească locul şi astfel de elevi. Iuliana a fost mereu iubită de colegii ei, de profesorii ei…Cu toții am fost alături de ea în momentele grele din ultimul an de liceu: în luna februarie 2018, cu câteva luni inainte de încheierea clasei a XII-a, a început suferința Iulianei. Ca o mare familie, elevii din Liceul „G. Călinescu” au început să se mobilizeze, împreună am donat sânge, am organizat târguri de prăjituri pentru a strânge fonduri şi pentru a o încuraja. Iuli era mereu optimistă, cu zâmbetul pe buze şi dorința fierbinte de a reuşi şi astfel a încheiat cu rezultate foarte bune examenul de bacalaureat și a fost admisă la Şcoala Națională de Studii Politice şi Administrative SNSPA Bucureşti.

Ce greu îmi este să scriu despre Iuliana la trecut, când era atât de dornică să reia cursurile de la Facultate, întrerupte în luna martie 2019.

“Vă rog ajutați-mă să mă fac sănătoasă, să pot depăşi acest coşmar şi să mă întorc la facultate !” Aceasta era dorința fierbinte a Iulianei…

Visul ei de OM FRUMOS s-a frânt trist în Săptămâna Mare…

Drum lin către LUMINĂ, ÎNGER BLÂND!” a fost mesajul dureros transmis de fosta dirigintă a Iulianei Vasilache.