După cea mai recentă ordonanță militară, pensionarii trecuți de 65 de ani au ieșit pe străzi încă de la ora 7:00

Publicat: 28/04/2020 | 16:10

După noua ordonanță militară, există noi intervale de ieșit afară pentru românii peste 65 de ani. Aceștia au ieșit pe străzi încă de la primele ore ale dimineții.

Conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 10, persoanele de peste 65 de ani au dreptul să circule 7 multe ore pe zi, între orele 7:00 – 11:00 și 19:00 – 22:00. Cei mai mulți dintre bătrâni au ieșit la piață, încă de la primele ore ale dimineții. (CITEȘTE ȘI: EL E „ȘMECHERUL” DIN HÂRLĂU ARESTAT DUPĂ CE A AMENINȚAT POLIȚIA PE FACEBOOK. „DACĂ HANDICAPATUL DE ŞEF ESTE PROST, NU TREBUIE SĂ…”)

”E bine că a mai dat mișcare la oameni, așa… Că mai au nevoie să facă și sport. Nu numai la piață și în casă! Mai se plimbă… Dar acum e prea de dimineață. Între 7:00 nu deschide nici piața. Pe la 8 încolo o deschide, da!”, ”Era foarte cald la 11:00. Și acum e foarte bine, că… o oră și ceva, două. Că n-o să stăm noi patru ore. A fost greu! Fiindcă treceau foarte repede două ore. Și ajungeai, era coadă, stăteai, luai, nu luai… plecai. Că trebuia. Că dacă ne prindea să dau amendă, de unde… la 700 de lei care le am?”, ”Nu e mereu așa aglomerat! Acum, de când a dat drumul… noi, eu fiindcă am 67 de ani, vă dați seama, trebuie să venim, ne luăm pensia, achităm, dar nu-i problemă că e coada mare, deoarece fiecare intră acolo unde are nevoie!”, au spus câțiva pensionari potrivit Digi 24.

Situațiile precizate de ministrul Afacerilor Interne sunt următoarele:

  • deplasarea în interes profesional
  • peroanele cu vârsta de peste 65 de ani pot să se deplaseze dacă au nevoie de asistență medicală care nu poate fi realizată de la distanță (dializă, tratamente oncologice), folosind mijloace de transport propriu sau mijloace de transport sanitar
  • activități agricole sau pentru comercializarea produselor
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri
  • deplasarea din motive justificate precum îngrijirea unui copil, asistența unor persoane vârstnice sau bolnave
  • deplasări scurte în apropierea gospodăriei cpentru activități fizice
  • pentru nevoile animalelor