Duhovnicul tânărului care s-a sinucis în Buzău, îngenuncheat de durere! Mesajul cutremurător postat despre Vasile Burtea

Publicat: 15/12/2019 | 22:51

Duhovnicul lui Vasile Burtea, tânărul care s-a sinucis în Buzău, este îngenuncheat de durere. La câteva ore după ce a aflat că băiatul de 18 ani și-a pus capăt zilelor, el a transmis un mesajul cutremurător. Preotul Sorin Gavriloiu și-a îndreptat atenția și spre lacunele grave din sistemul de asistență  socială din România.

Părintele Sorin Gavriloiu, mesaj în memoria lui Vasile Burtea

Vasile Burtea l-a avut mulți ani ca duhovnic pe Părintele Sorin Gavriloiu. Acesta a așternut câteva gânduri copleșitoare despre tănărul de 18 ani care și-a pus capăt zilelor. Mesajul preotului a strâns o mulțime de reacții.

“Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat și nici nu vreau să cred ce se spune! L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar alături de copiii mei și de ceilalți, l-am spovedit și l-am împărtășit de mic. Era un copil ascultător, cu nădejde și credință în Dumnezeu. Dacă s-a schimbat atât de mult după ce a plecat de la Mlăjet și a ajuns într-o situație atât de disperată, fără ca cineva să observe, este și dovada unui sistem de asistență socială defect, care nu le oferă acestor copii șanse reale la o viață normală. Pe ei îi aduce barca de salvare doar până la 100 de metri de mal unde îi aruncă în apă fără să-i pese cuiva dacă au învățat sau nu să înoate.

Un suflet de om față de care familia lui, satul român, noi, toți, am eșuat lamentabil!!! Dumnezeu să îl ierte și să ne ierte și pe noi!????????????”, a scris Părintele Sorin Gavriloiu pe pagina lui de Facebook.

Citește și...