Drumeție cu peripeții. Trei tineri au sunat la 112, speriați de o viperă și de urmele unui urs VIDEO

Publicat: 05/08/2020 | 10:24

Trei tineri au trecut printr-o spaimă groaznică în timp ce erau într-o drumeție pe munte. Adolescenții se pare că nu au estimat bine timpul pentru traseu, așa că până la coborâre, s-a lăsat întunericul.

Cei trei au tras o sperietură zdravănă când pe traseu s-au întâlnit pe o cărare cu o viperă, spun ei. Apoi au dat și de urmele unui urs. Panicați, au sunat la 112 și au cerut ajutor. Nu au mai făcut niciun pas până la sosirea jandarmilor.

CITEȘTE ȘI: Rudele lui Emi Pian se pregătesc de priveghi. Cum arată intrarea de la palatul interlopului. Un mare afiș a apărut pe gard

Trei adolescenți speriați, salvați de jandarmi

Jandarmii montani din Bușteni i-au găsit pe cei trei în zona Poiana Costilei. Erau foarte speriați și sunaseră în repetate rânduri la 112 să ceară indicații și să ofere date despre locația în care se află. Aceștia coborau de la Vf. Omu către stațiune și s-au speriat de un șarpe aflat pe traseu, care din descrieri părea a fi o viperă.

Apoi au dat și peste  urme de animale sălbatice iar lăsarea întunericului i-a panicat și mai mult.  Aceștia erau din București și veniseră în stațiune pentru o drumeție, dar nu au calculat bine timpul pentru traseu. Din fericire, s-au ales doar cu sperietura. Jandarmii i-au coborât în siguranță în stațiune.

CITEȘTE ȘI: Ambasada României la Beirut, avariată de explozie. MAE nu a aflat încă dacă vreun cetățean român a fost afectat

Întâlnire de gradul zero pe munte! Ursul le-a ieșit în cale

Salvamontiștii din Bușteni au fost chemați în ajutor săptămâna trecută de mai mulți turiști care s-au întâlnit cu un urs. Salvatorii au intervenit prompt, dar și turiștii au reușit să țină animalul departe până la sosirea lor.

Animalele încă se mai sperie de zgomote, așa că în loc să fugă turiștii sunt sfătuiți să își păstreze calmul și să acționeze cu tact.

„Așadar sfatul nostru este ca fiecare turist să poarte la îndemână un spray împotriva urșilor, să nu hrănească animalele sălbatice în general, să nu fugă din fața ursului ci să se retragă încet din calea lui, făcând pe cât posibil galagie”, sfătuiesc reprezentanții Salvamont.