Dramatic. A aflat că este gravidă, după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19. Mărturia unei tinere, aflată internată într-un spital din Neamț. “Mi-a spus să renunț la sarcină!” Ce a urmat este incredibil

Publicat: 01/05/2020 | 09:39

Caz dramatic pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Neamț. O tânără a aflat că este gravidă abia după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19, iar câteva cadre medicale i-au transmis că ar fi indicat să renunțe la sarcină. Din fericire, salvarea femeii a fost managerul unității medicale, Daniela Marcoci, care a trimis un medic ginecolog să o consulte.

VEZI AICI: CUM SUNT AFECTAŢI COPIII ŞI FEMEILE ÎNSĂRCINATE DE CORONAVIRUS (COVID-19)

Tânăra a aflat că este însărcinată după 14 zile de tratament cu Kaletra, un antiretroviral care e folosit pentru pacienții cu COVID-19. În spital, era internată de o lună!

Am încercat să discut cu un medic de aici, de la boli infecțioase. I-am transmis că abia am aflat că sunt însărcinată și l-am întrebat dacă pot fi probleme din cauza infecției cu coronavirus. Mi-a răspuns, din prima, că trebuie să renunț la sarcină, deși ea era medic de boli infecțioase și nici măcar nu s-a consultat cu vreun specialist”, a povestit tânăra, potrivit libertatea.ro.

Vorbele astea aruncate în vânt te pot afecta emoțional. Eu am mai trecut prin asta, dar vă dați seama dacă eram o tânără naivă și renunțam la sarcină. Eram speriată puteam să iau de bune vorbele medicului”, a mai precizat viitoarea mămică.

ANUNȚ. După 15 mai, se deschid saloanele de coafură și cosmetică. Condițiile anunțate de Raed Arafat

Salvată de managerul unității, Daniela Marcoci

Ulterior, după discuția cu medicul de la infecțioase, tânăra a rugat și o asistentă să o ajute să ajungă la un ginecolog. “Mi-a spus că nu este o urgență și că nu are ce să-mi facă, cu cine să vorbească. Să stau. «Urgență e când e vorba de viață și de moarte, doamnă», mi-a spus”, a adaugat femeia.

NU RATA: DANA ROGOZ, ÎNSĂRCINATĂ ÎN OPT LUNI! VA NAȘTE ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS! „VOI ÎNCERCA SĂ MERG LA CABINET”

Șansa viitoarei mămici a fost managerul unității, Daniela Marcoci. “Am reușit să discut cu dânsa la telefon și a trimis un medic specialist, care m-a consultat. Acesta mi-a spus că totul este în regulă cu fătul”, a spus tânăra, care așteaptă cu nerăbdare să iasă din spital.