Drama printului Charles. Nimeni nu a stiut ce a fost obligat sa indure in copilarie

Publicat: 08/12/2020 | 18:56

 

Prințul Charles, moștenitorul tronului Angliei, nu a avut nici pe departe o copilărie fericită. Primul născut al cuplului regal, a fost întotdeauna umilit de Prințul Philip și neînțeles de Regina Elisabeta a II-a. Părerile și dorințele n-au contat, tot ce avea de făcut era să urmeze regulile stricte ale Coroanei. 

Viața Prințului Charles nu a fost deloc desprinsă din basme. Chiar dacă este primul copil născut al cuplului regal, a avut foarte multe de pătimit. Nu s-a putut bucura de căldura îmbrățișărilor mamei, iar tatăl i-a fost mai mult ca un comandant decât ca un părinte. Încă din primii ani de viață, Prințul Charles le-a arătat membrilor familiei regale că este diferit. Timid, sensibil și  cu înclinații spre actorie, tânărul Charles nu a putut ține pasul cu toate cerințele părinților săi.

Datorită insistențelor tatălui său, Prințul Charles a fost primul moștenitor la tron care nu a luat lecții particulare cu un tutore, ci a mers la școală. În 1962, Prințul Charles a fost trimis la o şcoală-internat foarte dură din Scoţia, Colegiul Gordonstoun. Școală pe care o urmase și tatăl său, și care-l făcuse să devină un bărbat în adevăratul sens al cuvântului. Cei cinci ani petrecuți acolo nu au fost deloc ușori. A fost batjocorit și umilit din cauza urechilor clăpăuge, dar și din cauza statutului social. Prințul Charles a descris acea experiență ca pe „iadul pe Pământ” Nu a excelat la capitolul activităților sportive, așa cum și-ar fi dorit tatăl lui, dar a învățat să joace polo.

 

VEZI ȘI: ” PRIMA FOTOGRAFIE CU PRINȚUL CHARLES DUPĂ CE S-A VINDECAT DE CORONAVIRUS. ÎN IMAGINE APARE ALĂTURI DE CAMILLA ȘI…

Învestirea Prințului Charles

Prințul Charles a fost învestit în 1969 de către Regina Elisabeta a II-a. Într-o ceremonie care a avut loc la castelul Caernarfon, Prințul Charles a primit simbolurile rangului: sabia, sceptrul și inelul cu ametist ce simboliza căsătoria prințului cu țara. Cu acestă ocazie, Prințul Charles a ținut un discurs în limba engleză, dar și în galeză. Limbă pe care a învățat-o în al doilea an de colegiu, la University College of Wales, în Aberystwyth.

Prințul Charles a fost căsătorit cu Diana

În 1981,în luna februarie, după o discuție avută cu Prințul Philip, Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana. Nunta a avut loc în același an, în luna iulie, la catedrala St Paul. Prințul și Prințesa de Wales au avut doi copii William și Harry. După cinci ani, mariajul cuplului Charles –  Diana a ajuns la final.  Diferența de vârstă, dar și infidelitățile i-au făcut să meargă pe drumuri separate.  Când Diana a murit într-un accident de mașină la Paris la 31 august 1997, Prințul de Wales a mers în Franța împreună cu surorile Dianei pentru a-i aduce trupul în Marea Britanie.

În 2005, Prințul Charles a cerut-o în căsătorie pe Camilla Parker-Bowles, oferindu-i inelul de logodnă al bunicii lui. Căsătoria a avut loc printr-o ceremonie civilă la Castelul Windsor, urmată de o binecuvântare religioasă la capela St George. Astfel, Charles este primul membru al familiei regale care s-a căsătorit civil, și nu religios.

CITEȘTE ȘI: ” TEORIA ȘOCANTĂ DESPRE MOARTEA PRINȚESEI DIANA, PROPUSĂ DE HACKERII ANONYMOUS. MOTIVUL PENTRU CARE AR FI FOST OMORÂTĂ ”