Drama prin care trece unui pacient din Vâlcea, bolnav de COVID-19: „Îmi trăiesc ultimele clipe de viaţă!”

Publicat: 13/12/2020 | 15:56

Valentin Tarlete, din Vâlcea, trece printr-o situație cumplită! Luptă de câteva luni cu o afecțiune care l-a slăbit enorm, dar a și contractat nou coronavirus. În spital a fost tratat doar pentru COVID-19, nu și pentru vechea afecțiune.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani suferă de câteva luni de mai multe afecțiuni din cauza cărora nu se poate hrăni bine. De când i s-a schimbat viața, și-a ținut la curent prietenii cu evoluția bolii, într-un jurnal pe Facebook.

La sfârșitul lunii noiembrie a fost internat în spital după ce afecțiunea s-a agravat, iar ulterior a fost diagnosticat și cu noul COVID-19 după ce mama sa contractase virusul și decedase în urma îmbolnăvirii. Însă vâlceanul nu a fost mulțumit de cum era tratat în spital, potriivt acestuia, medicii neadministrându-i medicamentele necesare pentru tratarea afecțiunii de la nivelul esofagului de care suferă. Astfel, acesta a solicitat să fie externat pe propria răspundere.

După ce a stat în izolare, a căutat ajutor la medicii de la Spitalul Militar „Carol Davila”, din Capitală, unde mai fusese internat de-a lungul timpului. Însă, dată fiind starea sa de sănătate, bărbatul era convins că și va găsi sfârșitul acolo, potrivit postărilor pe care le-a făcut pe Facebook. „Îmi trăiesc ultimele clipe de viaţă! O să mor curând! Coronavirusul ne-a distrus şi pe mine şi pe mama! Sper să mă purtaţi frumos în amintirea voastră! Sfârşit! Cam asta a fost viata mea, cu momente frumoase şi momente foarte grele, chinuri şi suferinţă mare! Nu mai am nici o şansă la viaţă”, a postat vâlceanul după internarea în spitalul militar.

Drama prin care trece unui pacient din Vâlcea, bolnav de COVID-19

Se pare că pe 10 decembrie a anunțat că testul de SARS-CoV-2 a ieșit negativ, ceea ce ar fi însemnat că are șanse să fie operat pentru a scăpa de afecțiunea de care suferă, respectiv „diskinezie esofagiană”, diagnosticat fiind în luna noiembrie, la Institutul Fundeni. Tot atunci, vâlceanul a fost diagnosticat și cu „tulburare anxioasă şi depresivă mixtă”. Vâlceanul a ajuns la spital la sfârșitul lunii noiembrie, după ce a stat în izolare acasă, neavând simptome. Însă la ceva timp după a început să se simtă rău și a chemat salvarea. „De dimineaţă începură nişte stări de rău, am sunat la salvare şi m-au trimis la Horezu la spital. Nu ştiu de ce am acceptat să vin aici, că nu îmi făcură nimic, nici măcar o perfuzie cu toate că mă simt rău… Nu am putut să mănânc nimic toată ziua! În spitalul ăsta o să-mi găsesc sfârşitul, că am nevoie de mâncare lichidă şi aici nu îmi asigură nimeni aşa ceva! O să încerc mâine să solicit externarea, să sufăr înapoi la mine acasă! (…)

Am nevoie de ajutor, cu toate că DSP-ul a decis azi să rămân internat în spital, deşi am făcut declaraţie pe propria răspundere să merg acasă să-mi continui carantina acolo, însă au zis că până nu ies negativ nu mă lasă să merg acasă!… Sunt tratat pentru o boală pentru care nu am nici un simptom. Eu nu pot să mănânc şi ei mă tratează cu antibiotic de COVID! Am fost obligat să întrerup medicaţia cu Entecavir şi cea pentru anxietate, pentru că le-am uitat acasă, când m-a luat salvarea!… Îmi simt viaţa în pericol, simt că dacă nu intervine nimeni o să mor aici!… Îmi doresc doar să ajung acasă, iar după ce mi se termină perioada de izolare să îmi rezolv problema cu esofagul”, a povestit în postările de pe Facebook, potivit gandul.ro (găsești AICI detalii).