Drama lui Ion Vochiță, zis “nea Giony”, primul vasluian ucis de COVID-19

Publicat: 07/04/2020 | 10:47

Ion Vochiță, cunoscut în oraș drept “nea Giony”, este prima persoană din județul Vaslui care a fost răpusă de COVID-19. Bărbatul are o poveste de viață impresionantă, iar din 2016 a rămas cu sufletul împietrit după ce fiul său, Alexandru, a murit din cauza unei boli necruțătoare. De atunci, starea de sănătate a părintelui îndurerat s-a degradat, iar problemele cu inima nu i-au dat deloc pace.

VEZI AICI: UN PRIMAR DIN TIMIȘ A MURIT ÎN SPITAL. FUSESE TESTAT PENTRU NOUL CORONAVIRUS

“Nea Giony” a fost, în martie, împreună cu partenera de viață în Antalya, într-o scurtă vacanță. De acolo a revenit cu simptome de COVID-19: febră, oboseală, tuse. În primă fază, a refuzat să meargă la spital, preferând să urmeze o rețetă recomandată de medicul de familie. Pe 28 martie a ajuns, însă, la doctor, iar două zile mai târziu a fost confirmat ca purtător de coronavirus, la fel ca și iubita lui.

STARE DE URGENȚĂ. Streinu-Cercel a anunțat când vom putea ieși din case

Cu puțin timp înainte să ajungă la spital, “nea Giony” a fost văzut prin Bârlad, unde avea o firmă de reparat lifturi. Multora nu le vine nici acum să creadă că bărbatul a fost infectat cu COVID-19.

NU RATA: CORONAVIRUS. HARTA LUMII, DIN CE ÎN CE MAI ROȘIE! PE CE LOC SE SITUEAZĂ ROMÂNIA, ÎN TOPUL ȚĂRILOR AFECTATE DE COVID-19

Ce e viața omului… Acum trei săptămâni arăta așa, iar astăzi nu mai este printre noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul publicat în mediul online de un apropiat de-al bărbatului, potrivit vremeanoua.ro.

Duminică a venit, însă, confirmarea din partea Grupului de Comunicare Strategică: deces 161, bărbat, 71 ani, județul Vaslui, internat în 28.03.2020 în SM Bârlad-Boli Infecțioase, cu istoric de călătorie Antalya (Turcia), comorbidități: infarct miocardic în antecedente, CIC-protezată două stenturi.

“Nea Giony” a început să aibă probleme de sănătate imediat ce unicul său fiu, Alexandru, fost handbalist de performanță, s-a îmbolnăvit grav. A decedat în martie 2016, într-un spital din Iași, iar de atunci tatăl lui a fost devastat.