Dramă într-o localitate din Olt. Un tânăr a murit înecat, iar fratele lui a reuşit să se salveze

Publicat: 27/12/2019 | 08:39

Dramă fără margini într-o localitate din județul Olt. Un bărbat de 24 de ani din comuna Fălcoiu s-a înecat aseară în apele râului Olt. El era într-o barcă împreună cu fratele lui, care a reușit să se salveze în ultima clipă. Victima a fost căutată de mai multe echipaje de pompieri.

Potrivit datelor din ancheta deschisă, se pare că cei doi frați erau cu o barcă pe râul Olt pentru a scoate plasele de pește, și, cel mai probabil, aceasta s-a balansat, iar ei s-au dezechilibrat și au căzut. Cum unul dintre ei s-a salvat, acesta a fost cel care a anunțat autoritățile cu privire la cele întâmplate.

“Echipaje de pompieri de la Detaşamentul Caracal, Garda Osica de Sus și echipa de scafandri din cadrul Detașamentului Slatina, acționează în zona localității Fălcoiu, pentru a-l căuta pe tânărul înecat în râul Olt. Au fost alocate un echipaj SMURD, o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale pentru primă intervenție, o ambarcațiune cu motor și autospeciala pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Bărbatul de 24 de ani a fost găsit azi-noapte, în jurul orei 21:50, de echipa de scafandri și adus la mal. El se afla în stop cardio-respirator, iar paramedicii SMURD, împreună cu cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, au început manevrele de resuscitare. Din păcate, rezultatul nu a fost unul favorabil, tânărul fiind declarat decedat în jurul orei 22:20.

Fratele victimei a fost transportat de echipajul SMURD, conștient, fără urme de traumă, cu hipotermie ușoară, la Compartimentul Primire Urgențe al Spitalului Municipal Caracal.