Dramă în Prahova. Un tânăr de 25 de ani, suspect de coronavirus, a fost plimbat de la un spital la altul. Care a fost cauza decesului

Publicat: 06/04/2020 | 09:42

Este anchetă în plină desfășurare în județul Prahova, acolo unde un tânăr de 21 de ani – șofer de TIR -, revenit din Germania, a fost ”plimbat” de la un spital la altul și nu a primit tratamentul de care avea nevoie. Nu mai puțin de 5 spitale sunt anchetate de  Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Sabin revenise de 22 de zile din Germania și, inițial, medicii au crezut că este infectat cu noul coronavirus. Numai că totul s-a precipitat, iar faptul că tânărul nu a fost operat de urgență pentru pancreatită, i-a fost fatal.

DSP anchetează, acum, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul CFR Ploiești, Spitalul Movila, Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte. Direcția de Sănătate Publică a sancționat, deocamdată, doar Spitalul Câmpina, ancheta în cazul celorlalte spitale fiind în curs.

”În urma anlizei cazului s-a ajuns la concluzia că medicul de gardă de la secția chirurgie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, care a consultat pacientul în data de 31 martie 2020, numai din punct de vedere chirurgical, neținând cont de comoborbiditățile din fișa medicală trimisă de Spitalul CFR Ploiești și nerespectând recomandarea medicală nu a respectat prevederile Hotărârii de Guvern 257/2011 fapt pentru care s-a aplicat SMC Câmpina o sancțiune în valoare de 30.000 de lei, maximum prevăzut de lege. Aceasta este sancțiunea până acum. O astfel de anchetă pentru  un astfel de caz nu o pot finaliza în 48 de ore. Deocamdată aceasta este o măsură. Sunt și aspecte ale anchetei care nu țin de Direcția de Sănătate Publică Prahova. Am sesizat și Colegiul Medicilor, dar de acolo nu avem niciun rezultat până acum. La Spitalul Județean de Urgență Ploiești nu am finalizat încă ancheta”, a declarat dr. Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, potrivit informațiilor furnizate de ziarulincomod.ro.

(CITEȘTE ȘI: CINE ESTE BOGDAN MICU, TÂNĂRUL CARE A CALCULAT CÂND SCĂPĂM DE CORONAVIRUS! DATA EXACTĂ ESTE MAI APROAPE DECÂT NE PUTEAM IMAGINA)

Se conturează indiciile unei culpe comune între unitățile medicale

Șeful DSP Prahova a precizat că, în cazul ”Sabin”, se conturează indiciile unei culpe comune între unitățile medicale pe unde a trecut tânărul șofer de TIR. Faptul că Spitalul Câmpina era desemnat de Ministerul Sănătății să preia pacienții suspecți de COVID nu degreva de obligații alte unități medicale, așa cum este cazul Spitalului Județean din Ploiești.

”Nu scrie în ordin că toți suspecții se duc doar la Câmpina. Orice suspect de COVID se gestionează conform oridinului comandantului acțiunii, Raed Arafat, care spune că nu plimbăm pacientul dacă îi pot acorda asistență medicală. Luăm măsuri de siguranță, îl izolăm și dacă constatăm că are COVI îl tratăm de COVID, dacă constatăm că are colecistită îl ducem la spitalul de suprot, dar după ce suntem siguri. Sigura chestie care ne încurcă să fim siguri este lentoaarea cu care vin rezultatele la testele (n.red. – pentru noul coronavirus), a precizat medicul Bogdan Nica, directorul DPS Prahova, potrivit sursei citate mai sus.

(VEZI ȘI AICI: MINISTRUL AFACERILOR INTERNE, MARCEL VELA, MESAJ TRANȘANT PENTRU INFRACTORII REVENIȚI ÎN ȚARĂ: ”ÎȘI PĂSTREAZĂ PROSTUL OBICEI PE CARE L-AU AVUT. VREAU SĂ LE DAU O VESTE PROASTĂ…”)