Dramă în noaptea de Înviere! Părintele Ieromonah Daniil a murit, în timp ce conducea slujba

Publicat: 02/05/2021 | 15:08

Părintele Ieromonah Daniil, de la Mănăstirea Frăsinei, a murit, în timpul slujbei de Înviere. Totul s-a petrecut în văzut toturor. 

Tristul anunț a fost făcut pe Facebook. Unul dintre cei mai respectați preoți din zonă, părintele Ieromonah Daniil a murit la vârsta de 92 de ani.

„Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos…

Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv…

Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios… Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”, a transmis Bogdan Constantin Braniste.

Preotul ar urma să fie înmormântat luni, 3 mai, după Sfânta Liturghie, în jurul orei 12:00, la cimitirul Schitul Vechi – Mănăstirea Frăsinei, potrivit unui anunț făcut pe grupul de Facebook „Mănăstirea Frăsinei – Athosul românesc”, scrie Gândul.

Mesajele enoriașilor

Oamenii și-au exprimat condoleanțe pe social media, acolo unde anunțul morții părintelui a îndurerat zeci de oameni.

„Să-l pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa”;
„Domnul să-l aibă în pază. Odihnă veșnică”;
„Dumnezeu să-l odihnească în rând cu Sfinții Săi”;
„Părinte Sfânt, ai grijă de noi și din ceruri așa cu mai avut pe pământ”;
„Dumnezeu să-l odihnească. Am avut ocazia să îl cunosc. Un părinte deosebit și cu mult har și dar”;
„Să vă rugați pentru noi, păcătoșii, părinte, acolo sus în Cer”, au fost doar câteva din mesajele de condoleanțe.
Sfaturi de la părintele Daniil
„Dumnezeu nu l-a făcut pe om ca să mănânce carne. Eu mănânc de 2 ori pe an. Cine consumă carne, va lua ceva pedeapsă în viaţă.”;
„Să faceţi milostenie, că vă ajută! Eu de mic copil duceam pachete la oamenii sărmani din satele vecine, fără să ştie nimeni.”
„Să facem pelerinaje, dar nu aşa, la repezeală. Eu când mă duceam să vizitez o mănăstire, intram în biserică, terminam de citit o Psaltire şi apoi mă închinam pe la icoane”, sunt câteva din sfaturile părintelui citate de dragosteasalveazalumea.wordpress.com.s

Citește și: Poveste emoționantă de Paște. Un preot nevăzător din Mehedinți împarte lumină credincioșilor de 11 ani