Dramă fără margini în Suceava. Opt copii au rămas orfani, după ce tatăl lor a murit de coronavirus, în Anglia

Publicat: 15/04/2020 | 14:54

Dramă fără margini în Suceava, orașul considerat focar de COVID-19! Opt copii au rămas orfani, după ce tatăl lor a murit din cauza infecției cu noul coronavirus, în Anglia. 

Opt copii din Suceava au rămas orfani, după ce tatăl lor s-a stins din viață în Londra, în urma infectării cu noul coronavirus. Nicu Urzică s-a infectat în urmă cu câteva săptămâni, iar virusul a fost letal pentru el și, din păcate, medicii nu au mai putut să-l salveze.

Nicu Urzică plecase de acasă pentru a oferi familiei sale un trai mai bun și muncea pe șantier, acolo unde a și contactat COVID-19.

CITEȘTE ȘI – CORONAVIRUS. MEDIC MILITAR TRIMIS LA SUCEAVA, INFECTAT CU COVID-19. CARE ESTE STAREA ACESTUIA

A fost internat la Terapie Intensivă, iar la un moment dat a început să se simtă mai bine. Din păcate, starea lui de sănătate s-a agravat, iar din cauza unor cheaguri de sânge, nu a mai putut fi salvat de cadrele medicale.

Ianis Urzică, fratele românului mort din cauza coronavirusului, în Anglia, a relatat cu durere în suflet întreaga întâmplare, pentru obiectivdesuceava.ro.

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă.

După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a fratele lui Nicu, pentru sursa citată.
Auzind de drama familiei din Suceava, românii din Londra s-au mobilizat și au reușit să strângă impresionanta sumă de 90.000 de lire sterline, pentru repatrierea trupului lui Nicu Urzică.