Dr. Virgil Musta, avertisment pentru români! „Dacă trendul se menține crescător, trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”

Publicat: 14/06/2020 | 14:50

De câteva zile numărul cazurilor noi de coronavirus a început să crească, asta după o perioadă în care s-a înregistrat o scădere simțitoare. În prezent, România se află la al treilea set de relaxare a măsurilor, iar oamenii pare că au uitat de pericolul reprezentat de virusul COVID-19.

În acest context alarmant, Dr. Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit cele mai multe vindecări la pacienți cu Covid-19, a avertizat că dacă această situație continuă trebuie să ne așteptăm, din nou, la restricționarea unor activități. Acesta a atras atenția asupra faptului că virusul încă există și că reprezintă în continuare un pericol real, iar oamenii ar trebui să aibă mai multă grijă. (CITEȘTE ȘI: MEDICUL VIRGIL MUSTA ANUNȚĂ O SCHEMĂ DE TRATAMENT REVOLUȚIONARĂ ÎMPOTRIVA COVID-19: ”AM STABILIT UN PROTOCOL DE TERAPIE PRECOCE”)

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a explicat dr. Musta duminică, la Digi24.

Medicul a mai precizat că riscurile de răspândire a virusului sunt mai mari în spațiile închise, iar măsurile de relaxare sunt eficiente doar dacă se respectă condițiile impuse odată cu acestea. Dr. Virgil Musta ia în considerare necesitatea revenirii la restricții mai dure, în cazul în care trendul ascendent continuă. (VEZI ȘI: ISTERIE CU MĂȘTILE DE PROTECȚIE. CE SPUNE MEDICUL MUSTA: CUM ȘI CÂND SE POARTĂ)

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai ridicată cifră de la începutul relaxării măsurilor.