Dozele de vaccin anti-COVID au ajuns în cutii de pizza la Spitalul Județean din Slobozia. Explicațiile incredibile ale lui Valeriu Gherghiță

Publicat: 05/01/2021 | 18:38

Un incident neplăcut s-a petrecut la Spitalul Județean din Slobozia azi, când au ajuns dozele de vaccin anti-COVID: sticlele cu ser se aflau în cutii de pizza. Imaginile care au fost surprinse în acele momente au stârnit multă revoltă în rândul populației, iar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a oferit declarații incredibile. O altă experiență delicată a avut loc la un spital din Dâmbovița, unde managerul a transmis că se poate vaccina cine dorește ca să nu mai rămână doze nefolosite.

Doze de vaccin anti-COVID, livrate în cutii de pizza la Spitalul Județean din Slobozia

În momentul în care medicii din Slobozia au deschis recipientul frigorific, ei au găsit cutii de pizza care conțineau dozele de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Autoritățile susțin că nu sunt probleme pentru că au fost transportate la temperatură optimă. Iar medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat despre situaţia de aici că este important să se respecte lanţul de frig.

“Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, relatează news.ro.

Ulterior, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai precizat despre situația de la Spitalul Județean din Slobozia: “Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”.

Campania de imunizare în judeţul Ialomiţa era programată să înceapă azi, de la ora 10:00, însă primul ser a fost administrat cu o întârziere de circa două ore. Primul medic care s-a vaccinat a fost dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

“Astăzi a început campania de vaccinare cu speranţa că ne vom întoarce la viaţa noastră, că vor scădea cazurile grave şi incidenţa. A fost bine după ce m-am vaccinat, nu e primul vaccin pe care-l fac, orice vaccin la care beneficiul a fost mai mare decât riscul eu l-am făcut la momentul oportun. Sunt bine. Îi aştept şi pe colegii mei care sunt în prima linie şi apoi rudele şi toată populaţia să se vaccineze”, a declarat medicul Jamil Aldabsheh, conform sursei citate.

Dr. Mirela Niţu, medic în cadrul UPU a Spitalului Judeţean Slobozia, a declarat la rândul său că a făcut vaccinul anti-COVID în speranţa că vom putea reveni cât mai curând la viaţa de dinaintea pandemiei. Și doctoriței Anca Telehuz, şefa de la UPU, i s-a administrat serul împotriva noului coronavirus (SARS-CoV-2).

Citește și: O asistentă de 32 de ani a murit din cauza coronavirusului, la doar câteva zile după ce a născut

Un alt caz neplăcut este la un spital din Dâmbovița, unde a fost demarată o anchetă după ce managerul spitalului, Laurențiu Belușică, a declarat că la centrul de vaccinare din localitate se poate imuniza cine dorește. Motivul ar fi sa nu rămână doze nefolosite.