Două dintre cele mai enigmatice dispariții din România. Povestea fetelor care au intrat, pur și simplu, „în pământ”

Publicat: 13/04/2021 | 13:55

În prezent, Poliția Română are la activ peste 500 de cazuri ale unor copii care au dispărut fără urmă, unii dintre ei de zeci de ani. Printre ei se numără o fată din Mangalia și una din Sfântul Gheorghe, județul Tulcea. 

Claudia Maria Irimie, o tânără din Mangalia de doar 15 ani, avea să dispară fără urmă în luna mai a anului 1997. Atunci când a plecat în mod voluntar de la Școala Specială Turnu Roșu din Sibiu, într-o direcție necunoscută, și nu a mai revenit nici până la acest moment.

Deși familia a căutat-o ani la rând, Claudia Maria Irimie lipsește și acum, la 24 de ani de la dispariție.

Ca și semnalmente principale copila avea tenul alb, fața ovală, păr șaten de lungime medie. Nu se cunosc obiectele vestimentare pe care le purta la acea dată.

A lăsat în urmă doar un bilet de adio

Și cazul unei tinere din Tulcea zace în arhivele poliției de ani întregi. Potrivit informațiilor care apar pe site-ul oficial Poliției Române, în cursul zilei de 12 ianuarie 2009, în jurul orei 15.00, tânăra a plecat de la școală, și nu s-a întors nici până acum acasă.

Cristina Agache a dispărut pe raza municipiului Tulcea după ce i-a trimis surorii sale un mesaj de adio. La data dispariției, acum mai bine de 12 ani, aceasta purta o geacă neagră, fular cu modele geometrice, blugi de culoare albastră și adidași de culoare maron, transmite Replica.ro. 

Citește și: Val de dispariții în 24 de ore, la Iași. Trei minori dintr-un centru de plasament sunt de negăsit! Cine îi vede să sune la 112. FOTO