Dosarul morții bărbatului de la Pitești. Doi agenți de Poliție au fost reținuți

Publicat: 18/04/2021 | 19:36

Doi agenți au fost reținuți, pentru 24 de ore, în dosarul morții bărbatului care a murit pe o stradă Pitești, după ce polițiștii l-au încătușat pentru că nu avea mască.

Polițiștii sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după cum informează spotmedia.ro, citat de Gândul.ro. Anunțul a fost făcut de procurorul care instrumentează cazul.

Mai mult, magistrat a explicat și motivul pentru care încadrarea faptei s-a schimbat la ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Decizia a fost luată după analizarea imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatului autopsiei.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani.

Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul, după cum informează sursa citată.

„Moartea” a venit pe stradă

Incidentul avut loc în urmă cu câteva zile, pe 16 aprilie.Doi agenți de Poliție au fost reținuți după ce au imobilizat violent un bărbat, iar acesta a decedat.

Victima a avut o moarte violentă, susține medicul legist Dan Manu. Bărbatul a murit asfixiat şi a avut mai multe traumatisme. Sandu Barbu este victima de 63 de ani care a murit în urma intervenției polițistului Drăghici Daniel.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de poliţişti. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui. De asemenea, medicul legist susţine că victima avea mai multe traumatisme, dar şi o alcoolemie de peste 2 la mie.