Dosarul de eliberare condiționată al lui Liviu Dragnea se judecă astăzi! Ce decizie va lua instanța

Publicat: 27/04/2021 | 09:20

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 judecă marți cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD. Liviu Dragnea a solicitat pe 12 aprilie Judecătoriei Sectorului 5 București să fie eliberat condiţionat din închisoare. Instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În data de 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, iar decizia finală o va lua instanța. (CITEȘTE ȘI: LIVIU DRAGNEA, TOT MAI APROAPE DE LIBERTATE! FOSTUL LIDER PSD A PRIMIT AVIZ FAVORABIL DIN PARTEA COMISIEI DIN PENITENCIAR PENTRU ELIBERARE CONDIŢIONATĂ)

Liviu Dragnea se află în penitenciar din data de 27 mai 2019. Acesta a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Decizia pe care o vor lua magistraţii astăzi nu va fi definitivă, ea putând fi atacată de procurori în termen de 3 zile.

Liviu Dragnea a dat în judecată conducerea Penitenciarului Rahova

În urmă cu doar câteva zile, Liviu Dragnea a câștigat un proces împotriva Penitenciarului Rahova. Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea penitenciarului unde execută pedeapsa. Acesta i-a dat în judecată, pe motiv că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din cauza faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

(VEZI ȘI: INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE LIVIU DRAGNEA. ÎN CE STARE SE AFLĂ FOSTUL ȘEF AL PSD)

 

 

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea