Dosar penal pentru polițistul beat care a provocat un accident în Crasna

Publicat: 29/12/2020 | 18:21

Polițistul beat din Muntenii de Jos, care a provocat un accident rutier în Crasna, s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni.

După o discuție mai aprinsă cu partenera de viață, bărbatul s-a pus pe băut, apoi s-a urcat la volan și a provocat un accident. Nu a mai văzut sensul giratoriu și s-a urcat pe scuar. Polițistul, aflat în timpul său liber, a fost testat cu aparatul etilotest și ar fi avut o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul s-ar fi certat și cu echipajul de la Rutieră sosit la fața locului și ar fi trecut și la amenințări, spunându-i colegului său care completa procesul verbal că îl va împușca dacă va scrie ceva rău despre el.

A fost deschis dosar penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și ultraj. Dosarul va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, având în vedere că bărbatul face parte din cadrul Poliției Judiciare.

„Duminică, la ora 13:46 am fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN24A, în zona sensului giratoriu de la Crasna. Față de situația constatată s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, șoferul suferind o vătămare la un membru superior, și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Totodată au fost înaintate documentele pentru a se face cercetări și pentru ultraj. În acest caz au fost dispuse și efectuări de verificări interne, având în vedere calitatea lui de polițist, pentru a se vedea dacă au fost abateri de la statutul polițistului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui pentru vremeanoua.ro.