Dosar penal pentru o femeie care a chemat ambulanța, dar a ascuns faptul că era suspectă de coronavirus

Publicat: 08/04/2020 | 21:47

Dosar penal pentru o femeie care a chemat ambulanța, dar a ascuns faptul că era suspectă de coronavirus. Atât ea cât și fiul ei au intrat în contact cu o persoană care a revenit recent din Anglia.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea anunță că a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani un dosar penal pentru fals în declarații.

O femeie a sunat la 112 pentru că fiul ei, minor, se simțea rău. Deși au fost preluați cu ambulanța și internați la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” Focșani, femeia nu a informat personalul medical că atât ea cât și copilul ei erau în izolare acasă, după ce au intrat în contact cu o persoană revenită din Marea Britanie, la rândul ei izolată la domiciliu. (CITEȘTE ȘI: SENATUL A VOTAT! COPIII CADRELOR MEDICALE CARE MOR ÎN LUPTA CONTRA CORONAVIRUS VOR AVEA PENSII DE URMAȘ)

Bilanțul deceselor în România din cauza coronavirusului a crescut, miercuri, la 215, iar numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4.761.

”Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 209 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au transmis autorităţile.