Dosar penal pentru comunicare de informații false în Sălaj. O persoană a scris pe Facebook că noul coronavirus a intrat în județ

Publicat: 15/03/2020 | 23:08

Potrivit unui cominicat transmis de IJP Sălaj, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru comunicare de informații false după ce o ”persoană fizică” a scris pe contul de socializare că noul coronavirus ar fi intrat în județ.

O astfel de informație falsă este de natură a provoca panică în rândurile populației, iar iresponsabilitatea autorului mesajului este evident, motiv pentru care ancheta este în desfășurare și urmează a fi luate măsurile care se impun într-o astfel de situașie reprobabilă.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, duminică, pentru infracțiunea de comunicare de informații false, faptă prevăzută de articolul 404 din Codul Penal. În concret, pe o rețea de socializare socializare a apărut un mesaj că în județul Sălaj a fost confirmat primul caz de infecție cu noul virus. Actul de sesizare va fi instrumentat DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj”, se arată în comunicat, potrivit mediafax.ro.

Prefectura Sălaj a informat că, astăzi, la nivelul județului, erau înregistrate 335 persoane izolate la domiciliu și 75 în carantină, însă nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății: ”Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!”

Reprezentanții Ministerului Sănătății fac apel la populație să țină cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus(COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație).

  • Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.
  • Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!
  • Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgență.
  • Doar în cazul urgențelor sunați la 112!