Dosar penal, după ce 25 de cadre medicale și zece bebeluși din maternitatea de la Timișoara au fost infectați cu coronavirus

Publicat: 07/04/2020 | 16:12

Magistrații au decis! Dosar penal, după ce 25 de cadre medicale și zece bebeluși din maternitatea de la Timișoara au fost infectați cu coronavirus.

”În cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor infectocontagioase şi implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuţi şi a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă, în cadrul Maternităţii Odobeşti a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Una dintre asistentele infectate cu coronavirus a făcut dezvăluiri uluitoare. Ea a mărturisit că numărul mare de persoane depistate cu coronavirus la Maternitate nu este deloc surprinzător, având în vedere că pacientele infectate cu coronavirus se plimbau prin spital, iar medicii ieșeau din izolare pentru a opera. (CITEȘTE ȘI: CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA ȘI CARE ESTE BILANȚUL TOTAL)

”Fetele săracele lucrează în continuare, nu au fost testate. Au fost și paciente pozitive pe care le-am tratat și apoi am aflat că au coronavirus. Ei operează în continuare, nu au niciun stres. Deja trecem pe a doua săptămână de când s-a aflat că în maternitate există cazuri pozitive. Se știa și pe jos, pe la parter, că erau paciente pozitive și umblau prin spital, fără nicio problemă. Erau medici care erau în izolare și veneau la lucru să opereze. Chiar joi l-am întrebat pe un medic de ce vine la lucru, dacă este în izolare. Atât îi interesează – să se opereze și să ne cheme la lucru”, a declarat asistenta pentru tion.ro.