Dosar penal deschis pe numele românului infectat cu noul coronavirus care a ascuns diagnosticul și s-a întors de la Madrid

Publicat: 18/03/2020 | 13:32

În condițiile în care numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește în fiecare zi, iar România nu poate evita aceast adevărat carusel periculos, un român a dat dovadă de iresponsabilitate și – deși fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19 – nu a respectat izolarea în Spania și a revenit în România cu un avion  – Milano-București – în care se mai aflau 60 de pasageri.

Pe numele respectivului bărbat a fost deschis un dosar penal, iar cazul este instrumentat de Parchetul General.

”Vă informăm că astăzi, data de 18.03.2020, în evidenţele unităţii a fost înregistrat dosarul penal nr. 2092/P/2020, având ca obiect săvârşirea de către numitul N.L., domiciliat în Bucureşti, sector 5, a infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că, la data de 17.03.2020, s-a deplasat pe relaţia Madrid – Bucureşti Otopeni cu avionul companiei Ryanair FR 2513, deşi în prealabil, fusese depistat de către autorităţile sanitare spaniole ca fiind purtător al virusului COVID-19, existând astfel riscul de a transmite virusul tuturor persoanelor cu care a intrat în contact”, precizează comunicatul Parchetului General.

Acum se află în carantină la Spitalul Matei Balș din București

Bărbatul se află acum în carantină, la Spitalul Matei Balș din București, însă autoritățile au declanșat urmărirea penală împotriva lui.

”Dat fiind că, la momentul controlului frontalier efectuat la intrarea pe teritoriul României, N. L. a prezentat documentele medicale emise de către autorităţile spaniole din care rezulta contaminarea cu virusul COVID-19, acesta a fost preluat de îndată de către reprezentanţii DSP Bucureşti şi condus la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti, unde se află în stare de carantină. În cauză, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 17.03.2020, a fost începută urmărirea penală in rem, sub aspectul săv. infracţiunii prev. de art. 352 alin. 1 C.p.”, se mai arată în comunicatul Parchetului General.