Dorin Dumitran, profilerul român care a stat 60 de oră față în față cu Gheorghe Dincă: ”I-am zis așa: Ori mor eu, ori mori matale! În noiembrie a cedat”

Publicat: 13/12/2019 | 08:28

Dorin Dumitran este profiler IGPR – instruit de către specialiștii FBI – și a stat față în față cu ”Monstrul din Caracal” nu mai puțin de 60 de ore. A încercat să-l ”deschidă” pe acesta și să între în mintea lui, iar ”lupta” dintre cei doi nu a fost una ușoară. Gheorghe Dincă s-a ținut ”tare” o vreme, numai că, până la urmă, profilerul român l-a pus ”în genunchi”.

O parte din dosarul ”Caracal” va fi trimisă în instanță, în cel mai scurt timp, iar Dorin Tudoran a dezvăluit câteva amănunte foarte interesante din timpul confruntării cu Gheorghe Dincă. I-a analizat toate gesturile, încă din prima a zi a anchetei, l-a studiat meticulos, iar încetul cu încetul a reușit să distrugă ”armura” pe care și-a confecționase criminalul.

”Nea George (n. red. – Gheorghe Dincă) a fost ca două plăci metalice ruginite, aflate pe fundul Mării Negre şi prinse cu nişte prizoane extrem de puternice. Ăsta este el. În afară de cele peste 60 de ore de filmări şi audieri şi de luptă cu el, în noiembrie a cedat. Pentru că i-am zis aşa: „Ori mor eu, ori mori matale! Dom’ profesor, nu se poate! Bre, ori mori matale, ori mor eu! Dar eu nu mor! Bine, dom’ profesor, gata!”, a spus profilerul român, conform observator.tv.

De altfel, profilerul Dorin Dumitran este cel care l-a prins şi pe criminalul Esterei, fetiţa din Baia Mare violată şi ucisă anul trecut. Marcat profund de experiența avută în confruntarea cu Gheorghe Dincă, profilerul a mai declarat, conform sursei citate mai sus: ”A durat foarte mult, pentru că ăsta este materialul uman”.