Dorian Popa, declarații controversate despre virusul ucigaș: ”Ce nu credeam că o să spun vreodată: coronavirus”

Publicat: 15/03/2020 | 10:44

Dorian Popa a făcut declarații controversate despre coronavirus. Virusul ucigaș a creat panică în toată lumea și există multe persoane care cred în căteva teorii conspiraționale. 

Artistul vorbește pe vlog despre mituri, teorii ale conspirației, însă, totodată ajută și la campania de informare în legătură cu prevenirea coronavirusului. (CITEȘTE ȘI: CE MEDICAMENT NU TREBUIE SĂ IEI ÎN CAZ DE CORONAVIRUS!)

”Ce nu credeam că o să spun vreodată: coronavirus. Teorii ale conspirației în ceea ce privește acest coronavirus. Înainte să vă spun teoriile din capul meu, o să contribui și eu la campania de informare și o să vă spun cele 10 reguli pe care trebuie să le urmăm.

1. Spală-te pe mâini. Un lucru pe care ar trebui să-l facem mereu.

2. Evitați contactul cu oamenii care suferă de Infecții respiratorii acute.

3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura, dacă nu aveți mâinile igienizate.

4. Acoperiți-vă nasul și gura când strănutați sau tușiți.

5. Nu vă luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului.

6. Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

7. Flosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi.

8. Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase.

9. Animalele de companiei nu răspândesc acest nou tip de virus. În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici pot fi infectate de virus.

10. Apelați 112 dacă aveți febră sau tuse și ați călătorit în țări cu cazuri confirmate de persoane cu coronavirus. Specificați acest lucru dispecerului.

O să ne legăm fix de această ultimă regulă. Aud că a existat un anume domn, cadru MAI, care s-a întors din Israel. El nu a anunțat pe nimeni, ba chiar a mințit când a fost întrebat dacă a călătorit. El a transmis virusul la nora sa, însărcinată și la nepoțica de 3 ani. Ia s-a spart un mit conform cărora copiii nu se pot infesta.  

Există mituri că faimosul nume Bill Gates este implicat în crearea acestui virus. Ba mai mult, că el ar fi dispus să doneze o mare parte din averea lui pentru trierea populației. De ce? Răspunsul este foarte simplu. Pentru că noi consumăm resursele acestei planete. Noi suntem mulți „șoricei” care consumăm. Ba chiar mai și stricăm multe prin industrializare. Nu vi se pare că are sens să facem un virus din asta? Care ce să vezi, omoară oamenii mai în vârstă, oamenii cu sistemul imunitar uțor paradit. Dacă stăm să ne gândim noi așa? Nu aștia sunt oamenii care ne putem lepăda? Și după ce mor un miliard de oameni, cu petrolul ala pe care-l consumau, mai avem resurse timp de 30 de ani. Teoria conspirației asta mi se pare cea mai fondată”, a spus Dorian Popa.