„Dorel de Târgu Jiu” a distrus o pictură dintr-o biserică de 200 de ani, ca să monteze o centrală termică

Publicat: 09/12/2019 | 13:11

O pictură din biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu, edificiu ortodox vechi de peste 200 de ani, a fost distrusă de un instalator care a montat o centrală termică. Imaginea a devenit virală pe internet şi a stârnit atât amuzament, cât şi indignarea enoriaşilor. (VEZI ȘI: TOP 20 – DOREL ÎN ACȚIUNE. CELE MAI COMICE GREȘELI TEHNICE)

Biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu a fost ridicată în 1795. Lucrările, însă, au fost terminate 20 de ani mai târziu. Cel mai mult s-a lucrat la pictura interioară. Au fost realizate lucrări de excepție care, în cei 200 de ani, au fost restaurate cu mulți bani de la buget, fiind vorba despre un monument istoric.

Centrala cu bucluc

Anul acesta, parohia a decis să monteze o centrală termică pentru ca enoriașii să nu tremure de frig la slujbe.

Centrala a fost montată fix pe o pictură care aparține chiar ctitorilor bisericii. Instalatorul și-a folosit chiar „imaginația”, astfel încât ceea ce părea o pictură de excepție s-a transformat într-o batjocură la adresa ctitorilor. Enoriașii au fost extrem de revoltați și au postat imaginile pe retelele de socializare. Oamenii îi cer acum preotului să mute centrala în altă parte. (NU RATA: VIDEO VIRAL. ”DOREL” FACE RAVAGII ÎNTR-UN DEPOZIT)