Donație record! Ce sumă colosală oferă patronul Amazon pentru finanțarea cercetărilor de protejare a mediului

Publicat: 18/02/2020 | 18:14

Jeff Bezos, directorul executiv al cunoscutului site la nivel mondial, Amazon, va dona suma de 10 miliarde de dolari pentru finanțarea oamenilor de știință și a activiștilor care luptă pentru protejarea mediului și care contracarează efectele schimbărilor climatice, potrivit Reuters.

Antreprenorul american Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes. Acesta s-a alăturat, așadar, unei liste tot mai mari de miliardari care donează sume substanțiale pentru combaterea încălzirii globale.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare pentru planeta noastră. Vreau să lucrez alături de alții, atât pentru a dezvolta căile cunoscute, cât și pentru a explora noi modalități de combatere a impactului devastator pe care schimbările climatice îl au asupra planetei” a declarat Jeff Bezos într-o postare pe Internet.

Potrivit Reuters, fondul Bezos Earth va începe să emită subvenții din vara acestui an.

Problema încălzirii globale a devenit o cauză populară în rândul miliardarilor lumii. Bill Gates, Michael Bloomberg  și managerul fondului de acoperire a copiilor, Tom Steyer, s-au alăturat alăturat acestei campanii.

De asemenea, Bezos a mai declarat că va îndeplini obiectivele acordului climatic de la Paris cu zece ani înainte de programul acordului și că va investi 100 de milioane de dolari pentru replantarea pădurilor.