Donație pentru România! Emiratele Arabe Unite trimit milioane de echipamente medicale

Publicat: 09/04/2020 | 20:01

Joi, în ședința de guvern, Ministrul de externe Bogdan Aurescu a anunțat că România va primi vineri și sâmbătă un ajutor medical consistent din partea Emiratelor Arabe Unite. Echipamentele medicale o să sosească la bordul unor zboruri speciale.

România primește o donație uriașă de echipamente medicale din partea Guvernului E.A.U.  Cursele aeriene o să transporte 3 milioane de măști și 2,7 milioane de mănuși de examinare, 84.000 de mănuși de protecție, 37.000 de combinezoane și 20.500 de ochelari de protecție. (CITEȘTE ȘI: NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS A CRESCUT! INFORMAȚII DESPRE NOILE VICTIME ALE PANDEMIEI ÎN ROMÂNIA)

„Îmi permiteți să exprim mulțumirile dumneavoastră deosebite atât către Guvernul din Emiratele Arabe Unite, cât și către ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București, domnul Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, care a avut un rol excepțional în obținerea acestei donații foarte necesare pentru Guvernul României”, a spus Bogdan Aurescu, ministrul de externe, la începutul ședinței de guvern. (VEZI ȘI: LUDOVIC ORBAN A LUAT FOC: ”ÎNCHIDEȚI AEROPORTUL DIN CLUJ! ESTE INADMISIBIL!” A CERUT, URGENT, ANCHETĂ)

Echipamentul medical este extrem de necesar în aceste momente în România, când spitalele se confruntă cu o situație critică. În prezent, în România au fost confirmate 5.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care 246 au decedat.