Donald Trump vrea să ceară despăgubiri Beijingului, în urma pagubelor cauzate de noul coronavirus. Care este suma uriașă la care s-a gândit

Publicat: 28/04/2020 | 17:25

SUA a fost grav afectată de epidemia de coronavirus. Aici au fost înregistrate 988,490 de persoane contaminat și peste 56,250 de decese. Pe lângă aceste lucruri și economia a fost extrem de afectată. În consecință, Donald Trump a anunțat că vrea să ceară Beijingului despăgubiri.

Președintele se gândeşte să ceară Chinei să plătească miliarde de dolari reparaţii în contul pagubelor cauzate de noul coronavirus, care a apărut în oraşul Wuhan. Acesta s-a declarat nemulţumit de felul în care China a gestionat întreaga situație şi a anunţat o „anchetă foarte serioasă în curs”, relatează AFP. (CITEȘTE ȘI: ESTE KIM JONG-UN MORT SAU VIU?! ADEVĂRUL DESPRE FOTOGRAFIA DIN COȘCIUG)

În cadrul unei conferințe de presă, Trump a declarat că această boală „ar fi putut să fie oprită la sursă şi nu s-ar fi răspândit în întreaga lume”, transmite News.ro. (VEZI ȘI: FOCAR DE COVID-19 LA UN ABATOR DIN GERMANIA! PESTE 200 DE LUCRĂTORI ROMÂNI AU FOST INFECTAȚI)

Întrebat despre suma pe care se gândește să o ceară, Trump a declarat că depășește 165 de miliarde de dolari. „Noi vorbim despre mult mai mulţi bani. Nu am stabilit încă suma finală, dar ea este foarte mare. N-au fost pagube doar în Statele Unite, ci în întreaga lume”, a  spus Donald Trump.

Trump acuză de săptămâni de zile Beijingul de faptul că a întârziat să informeze lumea despre amploarea bolii şi a minimalizat numărul morţilor pe teritoriul chinez și amenință China că vor urma consecințe grave în cazul în care se face „vinovată cu bună știință”.