Donald Trump ar putea fi infectat cu noul coronavirus

Publicat: 10/03/2020 | 08:36

Două dintre persoanele cele mai apropiate ale președintelui american Donald Trump, amândoi membri republicani ai Congresului, au anunțat că vor sta izolare autoimpusă timp de două săptămâni pentru că au intrat în contact direct cu un purtător de coronavirus.

Matt Gaetz din Florida și Doug Collins din Georgia vor fi în carantină pentru a respecta regulile Centrelor Federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor deși nu prezintă simptomele bolii.

Trump, expus în cursul zilei de luni

Donald a zburat luni cu Air Force One în prezența lui Gaetz, pe o cursă de la Orlando către Washington. Ulterior, Matt Gaetz a mărturisit că a intrat în contact cu un purtător al virusului, la o conferință din Maryland.

În același timp, cel de-a doilea republican, Collins l-a salutat vineri pe Donald Trump cu o strângere de mână, pe un aeroport din Atlanta. El a aflat ulterior că a fost, de asemenea, expus infectării cu noul coronavirus la aceeași conferință la care participase și Gaetz.

Ulterior, celor doi s-a alăturat și conservatorul Ted Cruz în hotărârea de a se autoizola. Senatorul din Texas a participat la același eveniment din Maryland și a întâlnit aceeași persoană infectată cu virusul 2019-nCoV.