Doliu la Casa Albă! A murit Champ, câinele președintelui SUA Joe Biden. „Oriunde ne aflam, voia să fie şi el”

Publicat: 19/06/2021 | 22:30

Este doliu la Casa Albă, unul din câinii președintelui american Joe Biden a murit. Este vorba despre Champ, un ciobănesc german, în vârstă de 13 ani.

Champ a intrat în familia cuplul prezidenţial în anul 2008, când era pui, iar de atunci a fost de nedezlipit de președintele Joe Biden. Preşedintele a spus că l-a botezat fiind inspirat de tatăl lui, care îi spunea: „Ori de câte ori eşti doborât, campionule, ridică-te!”. (CITEȘTE ȘI: FAMILIA REGALĂ S-A MĂRIT CU ÎNCĂ UN MEMBRU! CE CADOU A PRIMIT REGINA ELISABETA A II-A DE ZIUA SA DE NAȘTERE)

În comunicatul trimis sâmbătă, familia a vorbit despre primii ani din viaţa lui Champ, căruia îi plăcea să alerge după mingi de golf şi nepoţii lui Biden. Preşedintele şi prima doamnă mai au un ciobănesc german, Major, câine salvator pe care l-au adoptat în 2018.

„Chiar dacă puterea lui Champ a pălit în ultimele luni, când intram într-o încăpere, se ridica imediat, dădea mereu din coadă şi ne îndemna cu nasul să îl scărpinăm după ureche sau pe burtă. Oriunde ne aflam, voia să fie şi el şi totul era brusc mai bine când era aproape de noi. Nu îi plăcea nimic mai mult decât să se tolănească la picioarele noastre în faţa unui foc, la finalul zilei, alăturându-ni-se ca prezenţă reconfortantă în întâlniri, sau stând la soare în grădina Casei Albe”, au povestit soţii Biden, potrivit NBC.

 

 

Sursa foto:  Getty