Doliu în TVR! Victor Țăruș, unul dintre realizatorii emisiunii „Pescar Hoinar”, a murit: „Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio”

Publicat: 10/01/2021 | 15:20

Unul dintre cei mai iubiți realizatori TV ai Televiziunii Române, Victor Țăruș, prezentator al emisiuni de pescuit, ”Pescar Hoinar”, s-a stins sâmbătă din viață.  

Cel care a făcut publică trista veste este Dan Păvăloiu, realizatorul emisiunii Natură și Aventură de pe TVR 2 și prieten bun al lui Victor Țăruș. „Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Păvăloiu.

Imediat după aflarea veștii, mesajele au început să curgă pe pagina sa de Facebook. Toți cei care l-au cunoscut i-au adus un ultim omagiu.

Și-a dedicat viața naturii

Inginerul silvic Victor Țăruș și-a dedicat toată viața naturii. A fost editor al revistei „Pescar modern”, cu apariţie neîntreruptă din 1990, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv: „Pescuit din Deltă în Carpaţi”, „Pescar începător (La pescuit cu unchiul Virgil)”, „Cu lanseta pe ape de munte”, „Răpitori – ape de şes” şi „Peşte gătit”, cărţi binecunoscute împătimiţilor acestui sport.

Totodată, el a realizat documentare de pescuit sportiv şi a fost protagonist al mai multor emisiuni tematice. Este organizator de concursuri de pescuit şi a câştigat mai multe titluri la competiţii interne şi internaţionale de casting, pescuit la muscă artificială şi pescuit cu năluci, scrie site-ul jurnalfm.ro.