Doliu în sistemul medical românesc. Șefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu a murit, din cauza infectării cu COVID-19

Publicat: 30/04/2021 | 07:49

Este zi de doliu în sistemul medical românesc. Șefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu a murit, după ce s-a infectat cu COVID-19. Cadrul medical avea 55 de ani și nu era vaccinat.

Șefa secției de cardiologie a Spitalului Județean Sibiu, Gabriela Eminovici, a pierdut lupta cu SARS-CoV-2. Medicul s-a stins din viață la numai 55 de ani, iar vestea a fost dată chiar de către colegii si. Cadrul medical avea numai 55 de ani.

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul SRS-CoV-2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace! S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață. Îi aducem un pios omagiu iar gândurile noastre bune se îndreaptă către familia îndurerată și îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe!” – se arată în mesajul Spitalului Județean de Urgență Sibiu.

Medicii îndeamnă românii să se vaccineze

Mesajul trist care anunță moartea cadrului medical Gabriela Eminovici se încheie cu un apel către oameni, în care li se cere acestora să îmbrățișeze imunizarea și să facă acest lucru cât mai repede, pentru ca viața să revină la normal.

„Din nefericire, deși mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât și pe plan personal, viața și cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecția cu SARS-CoV-2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare”.

Sursă foto: Facebook