Doliu în România, după ce încă un cadru medical a fost răpus de COVID-19. Colegii sunt în stare de șoc

Publicat: 21/12/2020 | 16:29

Este din nou zi de doliu în România, după ce un alt cadru medical a murit din cauza coronavirusului. Este vorba despre Suzi Baginean, cea care nu a mai putut fi salvată din bătălia pe care a avut-o cu virusul ucigaș din Wuhan.

Doliu la Arad, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, după ce o asistentă a murit din cauza infectării cu COVID-19. Colegii și apropiații săi sunt în stare de șoc și nu-și revin de la auzul veștii.

Este vorba despre asistenta Suzi Baginean, cea care s-a luptat săptămâni întregi cu COVID-19.

„Azi, colega noastră Suzi Baginean a pierdut lupta cu virusul. Noi am pierdut un om minunat, un om cum rar întâlnești în viata, dedicată credinței sale, muncii sale, colegilor sai, prietenilor sai, o luptătoare! A fost mentor multora dintre noi si ne-a fost alături mereu! Zâmbetul ei cald și sfaturile ei ne vor lipsi mereu! Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, au scris reprezentanții Sanitas Arad pe Facebook.

S-a stins din viață și profesorul Ioan Paul Stoicescu

Pe 17 decembrie, sistemul medical românesc a mai pierdut un membru important. Profesorul Ioan Paul Stoicescu s-a stins din viață la 85 de ani.

Profesorul Ioan Paul Stoicescu a murit la vârsta de 85 de ani, lăsând în urma sa regrete eterne, mai ales în domeniul medical în care a activat timp de mai mulți ani. Familia acestuia a fost cea care a dat vestea, însă și colegii și-au exprimat regretul cu privire la pierderea sa.

„Cu durere şi regret în suflet, familia anunţă trecerea în nefiinţă a iubitului nostru tată, bunic şi străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanţi, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viaţă la data de 16 decembrie 2020. A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârşit, creator de şcoală în domeniul acestei specialităţi, o puternică personalitate care şi-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei româneşti. Şi, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare şi frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea şi sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, au transmis familia şi colegii profesorului.