Doliu în Pro TV. Mărturisiri copleşitoare după moartea lui Gabriel Crețean, unul dintre cei mai buni cameramani din România

Publicat: 22/03/2020 | 15:16

Este doliu în Pro TV, după ce Gabriel Crețean, unul dintre cei mai buni cameramani din România, a murit. La scurt timp după ce s-a aflat vestea tristă, prietenii şi foştii colegi ai jurnalistului au aşternut în memoria lui câteva gânduri. Printre cei cu care a lucrat de multe ori se numără: Andreea Esca, Oana Cuzino şi Adrian Nartea,

Citeşte şi: Andreea Esca este în doliu! Unul dintre cei mai buni cameramani din România a murit. Cauza decesului

Mărturisiri emoţionante în memoria lui lui Gabriel Crețean

Septimiu Sărăţeanu, unul dintre apropiaţii regretatului Gabriel Creţean, a făcut câteva dezvăluiri impresionante despre omul şi cameramanul Gabriel Creţean, dar şi despre relaţia specială pe care a avut-o cu acesta.

“O veste cumplită mi-a tulburat viaţa în această dimineaţă. Gabriel Creţean nu mai este. E de necrezut că nu-l voi mai vedea pe Gabi în spatele camerei, în locurile cele mai fierbinţi şi nu voi mai putea să-i apreciez unghiurile de filmare deosebite. S-a identificat cu PRO TV-ul , a fost indiscutabil unul din oamenii PRO, iar această instituţie îi datorează multe, aşa cum şi el datorează instituţiei.

Crescut pe platourile de filmare de la Buftea, acolo unde tatăl său a fost maistru de lumini, Gabi Creţean rămâne una dintre cele mai simpatice figuri din lumea operatoriei de televiziune. A fost unul dintre primii protevişti care m-a adoptat în colectivul de la Bucureşti şi nu m-a tratat cu «moldovene», i-am fost alături la nuntă, mi-a fost martor la divorţ , am fost prieteni foarte buni. Sunt profund îndurerat şi te rog, Doamne, dacă tot l-ai luat, să ai grijă de el că e superbaiat. Drum bun Gabi, fă un cadru bun acolo, că venim curând şi noi la Live. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Septimiu Sărăţeanu pe contul lui oficial de Facebook.

Roxana Hulpe, unul dintre reporterii de la Pro TV, a făcut publică o postare copleşitoare, alături de mai multe poze pe care le-a făcut împreună cu Gabriel Creţean în zilele de serviciu şi nu numai.

“Mi-a pus microfonul albastru în mână, apoi am reușit împreună multe. Le-am văzut, digerat și împreună le-am arătat și zis mai departe. Trăirile însă, bucuriile, necazurile și pățaniile au rămas între noi. Sunt de neprețuit și toate minunate. Gabi, îți mulțumesc pentru toate cele multe! Dumnezeu să-ți ofere un loc de unde să ne privești și să ne încurajezi mereu, liniștit, odihnit și cu seninătate!”, a scris Roxana Hulpe pe pagina ei de Facebook.

Roxana Hulpe, unul dintre reporterii de la Pro TV, alături de Gabriel Creţean, în timpul unei misiuni dintr-o zonă afectată de ninsori © Facebook
Roxana Hulpe, unul dintre reporterii de la Pro TV, alături de Gabriel Creţean, în timpul unei misiuni dintr-o zonă afectată de ninsori © Facebook

“Fără cuvinte… ???? Gabiţule, maestre şi prieten drag, îţi mulţumesc pentru tot. Drum lin ţi lumina veşnică”, “A murit unu’  din frații mei, unu’  din cei mai buni prieteni Gabriel Crețean. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, “Fără cuvinte… ???? Gabiţule, maestre şi prieten drag, îţi mulţumesc pentru tot. Drum lin şi lumina veşnică” sunt alte trei mesaje impresionante postate pe Facebook de cei care l-au cunoscut şi apreciat pe Gabriel Creţean.