Doliu în politică, înainte de Crăciun! A murit Gabriel Lungu, răpus de coronavirus

Publicat: 23/12/2020 | 20:18

Este zi de doliu în politică, după ce Gabriel Lungu a murit. Acesta a fost răpus de coronavirus chiar înainte de Crăciun, la numai 51 de ani. 

Gabriel Lungu s-a stins din viață la numai 51 de ani, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Gabriel Lungu era căsătorit şi avea doi copii, o fiică de 17 ani şi un fiu în vârstă de 15 ani, iar vestea tristă a fost dată chiar de către apropiații acestuia.

Gabriel Lungu a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în perioada 2015 – 2016, iar trei ani mai târziu, în 2019, a ocupat aceași funcție și în Ministerul Economiei, notează antena3.ro.

Mesajul trist al parlamentarului Ringo Dămureanu

„Gabriel Lungu a fost un copil care a plecat de jos, de la ţară, dintr-o familie săracă, dar demnă, şi a reuşit să ajungă un mare om. Născut în satul natal al soţiei mele, Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, a muncit la CFR, a învăţat toată viaţa, a absolvit Facultatea de Drept,

apoi a lucrat la Prefectura Hunedoara, a fost consilier parlamentar, apoi Secretar de Stat la Ministerul Muncii, sub mai mulţi miniştri, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, iar în ultima parte Director general în cadrul Inspecţiei Generale a Muncii. Avea 51 de ani.

Timpul nu a mai avut răbdare. Dumnezeu şi-a vrut Îngerul la el… A plecat dintre noi de Ziua Eroilor Revoluţiei, pe 22 Decembrie. Pentru că el, Gabi, a fost un erou. Un familist de excepţie şi un tată unic. Copiii lui erau viaţa lui”, a scris parlamentarul Ringo Dămureanu, despre fostul său prieten.